Nyelvvizsgán és Érettségin, hogy folyik le a szóbeli vizsga?
Nyelvvizsgán attól függ, hogy hova mész. Lehet, hogy egy ismeretlennel kell párbeszédet folytatni vagy tanárral. Esetleg "prezentációt" tartani. Szóval az változó.
Érettségin középszinten:
Bent ül a vizsgabiztos középen és a tanárjaid. Változó, hogy hányan ki be járkálnak. Van hogy az igazgató is beül. Ez változó. DE az biztos, hogy a vizsgabiztos és a tanárod amiből éppen szóbelizel az ott lesz. A tanárodnak mondod az anyagot a vizsgabiztos meg halálra unja magát. :) (Mondjuk az én feleletem közben kiment a vizsgabiztos...)
Emelten:
Bemész ugye ott mindenki ismeretlen és mindegyik tanár abból a tantárgyból nagyon "otthon van". Kidolgozod a kihúzott tételt és utána elmondod nekik. Általában mindegyik tanár kérdez valamit.
Általánosságban elmondható, hogy mindegyik tanár nagyon segítőkész és aranyos az érettségin.
Azt, hogy mire érted, mindenki előtt vagy külön-külön bevallom nem értem.
Hát nyelvvizsgán megintcsak attól függ, hogy melyikre mész. Én TELC-nél voltam. Ott volt egy "váróhelyiség" és akkor onnan szólították az embereket. A teremben csak az volt aki éppen vizsgázott és a tanárok.
Érettséginél azok vannak a teremben akik éppen kidolgozzák a tételt más vagy ugyanabból a tárgyból. Egyszerre körülbelül 4-5-en vagytok bent. 1 szóbelizik a többi kidolgozza a már kihúzott tételét. De úgy van elrendezve a terem, hogy nem zavarnak semmiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!