Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvvizsgán és Érettségin,...

Nyelvvizsgán és Érettségin, hogy folyik le a szóbeli vizsga?

Figyelt kérdés
Mindenki előtt?Vagy külön-külön?
2017. febr. 28. 22:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyelvvizsgán attól függ, hogy hova mész. Lehet, hogy egy ismeretlennel kell párbeszédet folytatni vagy tanárral. Esetleg "prezentációt" tartani. Szóval az változó.

Érettségin középszinten:

Bent ül a vizsgabiztos középen és a tanárjaid. Változó, hogy hányan ki be járkálnak. Van hogy az igazgató is beül. Ez változó. DE az biztos, hogy a vizsgabiztos és a tanárod amiből éppen szóbelizel az ott lesz. A tanárodnak mondod az anyagot a vizsgabiztos meg halálra unja magát. :) (Mondjuk az én feleletem közben kiment a vizsgabiztos...)

Emelten:

Bemész ugye ott mindenki ismeretlen és mindegyik tanár abból a tantárgyból nagyon "otthon van". Kidolgozod a kihúzott tételt és utána elmondod nekik. Általában mindegyik tanár kérdez valamit.

Általánosságban elmondható, hogy mindegyik tanár nagyon segítőkész és aranyos az érettségin.

Azt, hogy mire érted, mindenki előtt vagy külön-külön bevallom nem értem.

2017. febr. 28. 23:17
 2/5 A kérdező kommentje:
hogy a többi diák előtt-e , illetve nyelvvizsgán akik nyelvvizsgázni akarnak.
2017. márc. 1. 18:48
 3/5 A kérdező kommentje:
de köszi az eddigi válaszod, ez is hasznos volt
2017. márc. 1. 18:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát nyelvvizsgán megintcsak attól függ, hogy melyikre mész. Én TELC-nél voltam. Ott volt egy "váróhelyiség" és akkor onnan szólították az embereket. A teremben csak az volt aki éppen vizsgázott és a tanárok.

Érettséginél azok vannak a teremben akik éppen kidolgozzák a tételt más vagy ugyanabból a tárgyból. Egyszerre körülbelül 4-5-en vagytok bent. 1 szóbelizik a többi kidolgozza a már kihúzott tételét. De úgy van elrendezve a terem, hogy nem zavarnak semmiben.

2017. márc. 1. 19:46
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi
2017. márc. 2. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!