Mik a 6 osztályos gimnáziumba való angol szóbeli beszélgetés témái? Mit kérdez a tanár, hogyan folyik le a beszélgetés? A képleírásnál mit kell mondani a képről? Kérlek írjatok példát!
jó azt nem tudom na leírom ami nekem volt én is hatosztályosba járok először magyarul ilyen általános kérdések: Mesélj a családodról, a hibbidról! Miért jelentkeztél iskolnánkba? Ki a miniszterelnök, a köztársasági elnök?
Aztán angolból a témák:
Family and friends
School, cloths, shopping
animals, weather, cities, countries
sports, illneses
foods, eating, restaurants
tv, books, films
travveling, holidays
jobs, houseworks
future plans
na és pl kérdezhetnek ilyet h hol voltál utoljára nyaralni?, Mesélj a kedvenc könyvedről, filmedről!
Meg bármi a fent említett témákban
ja és nekem volt egy szituációs helyzet, ez lehet pl, éttermi rendelés, vásárlás/ ruha kérése, útbaigazítás, írj le valakinek a külsejét,(belsőtulajdonságait)
és a képről elször elmondod mit látsz. Pl In (fontos in the picture nem on the picture) the picture I can see 3 people...... (leírhatod az emberek, a háttért, mit csinálnak) aztán használhatod a következő kifelyezéseket:
That picture reminds me to.....
This picture must have been taken....
I have been a situation like this....
stb.
hát ennyi jutott hirtelen eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!