Teljesen kezdo vagyok azt se tudom meg hogy hogyan is kezdjek hozza. Orosz ABC?
Szeretnem meg tanulni az orosz nyelvet mivel valamiert erdekesnek tartom. A kerdesem az volna elsoken hogy mennyire nehez? Illetve hogyan tanuljam meg az abc? Pl az oroszban van az a betu hogy:
Ж
Ennek a betunek a megfeleloje a zh . Hogyan tanuljam meg ezt az egeszet?
Ez mit jelent? Mar az elejen teljesen elakadtam mivel meg soha sem tanultam oroszt de erdekel. Angolul mar eleg jol tudok
YouTube-on biztosan vannak kezdő oroszos videók, vagy Facebookon a Привет! Sziasztok! csoportban is vannak elvétve kezdőknek szóló posztok, ugyanígy a Tanuljunk oroszul! nevű csoportban.
(Ж az angol fonetikai átírásban felel meg zh-nak, de zs-nek ejted)
Google-on beírod,hogy orosz ABC és ki fog adni egy csomó oldalt.
Nyugodtan írhatsz privátot is és segítek,ELTE-n vagyok orosz szakos :)
Én pár óra alatt tanultam meg úgy egy éve, de még mindig emlékszem rá, szerintem az oroszban ez a legkönnyebb rész. Utána jön a kiejtés, itt lehetnek gondjaid, mert náluk is van olyan "összeolvadás", mint nálunk. Például a дж kiejtése ugyanaz lesz, mint a magyar dzs. A сч pedig egy hosszú s-re hasonlít (bár hallottam már orosztól zs-nek is ejteni). Szóval van, hogy egymás mellé kerül két mássalhangzót, amit képtelenség lenne a szabálynak megfelelően így együtt kiejteni, ilyen esetben ott van valami turpisság, ezeket érdemes a betűk megtanulása után is kikeresni, hogy a szavak kiolvasása is menjen.
Amúgy van YouTube-on egy russianpod.com nevű csatorna, ott minden betű kiejtését elmagyarázzák, és megmutatják az írását is. Meg van videó a hangképzéshez is. Érdemes megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!