Ógörögül meg lehet tanulni egyedül?
A kiejtés és a nyelvtan megtanulható egyedül?
Vagy nagyon nehéz,csak tanárral lehet?
Már rég szeretném megtanulni az egyik görög nyelvet,tanultam már több nyelvet,azokkal nem volt nagy problémám,de bizonytalan vagyok.Gondolom az ógörög sokkal másabb mint a többi nyelv.
Egyetemista vagyok,nem feltétlenül most kezdeném,lehet inkább nyáron mikor nem kell az egyetemre tanulni,de azért már előre érdeklődnék.
Van,amelyiket igen,van amelyiket nem.
Az angolt,németet tanár mutatta meg.Viszont az olaszét nem,az olaszt először egyedül tanultam,csak most egyetemen vettem fel tanárral.Franciát is tanárral tanultam,de sokat foglalkoztam amúgy vele egyedül is,de mindegy.Az oroszt egyedül tanultam meg írni olvasni.Bár utána volt már aki segítsen,de az első lépéseket egyedül tettem meg.
Na,ez lenne ez a "sok" nyelv :D
Köszönöm a válaszod.
Eddig jól meg tudtam ezeket tanulni,nyelvszakon vagyok,van több nyelvvizsgám,gimnáziumban oktv-n is voltam..szóval nem vagyok hülye az ilyesmihez.
De valamiért nehezebbnek tűnik az ógörög.Viszont érdekelne,szívesen tanulnám szerintem.
A szabályokat legtöbbször tanárral tanultam,igen, de pl. az olasznál mikor elkezdtem tanulni egyedül,sok szabályt megtanultam egyedül.Névelőket,sok igeragozást,múlt időt is.Utána kezdtem csak tanárral.
A többinél a szabályokban tanár segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!