Fel lehet készülni egyedül a nyelvi érettségire?
Pontosan így voltam én is tavalyelőtt :) A tudásom kb. a semmivel volt egyenlő, és októberben elkezdtem franciatanárhoz járni, májusban meg meglett az emelt érettségim 70%-kal (nem egy nagy eredmény, de legalább meglett és ötös)
Vida Enikő-féle könyv jó, de kelleni fognak mellé más anyagok is, és ha a csapból is a franciát folyatod, vagyis könyveket, újságokat és a neten is mindent franciául olvasol, sorozatokat, filmeket nézel franciául, keresel neten francia penfriend-eket, akkor simán elérhetsz te is egy jó eredményt az érettségin :) Én azért döntöttem a tanár mellett, mert egyrészt az aktív szóbeli kommunikációt lehetetlen egyedül megtanulni, meg nekem amúgy is az megy a legnehezebben akármilyen nyelvről is legyen szó, másrészt meg tanári „keret” nélkül valószínűleg ellustultam volna. Így jó volt, hogy ott volt, és mindig mondta, hogy következő órára ez és ez legyen meg, és akkor tudtam, hogy meg kell csinálnom.
Úgyhogy én ajánlom a magántanárt (persze az se mindegy, hogy milyen)
De a lényeg, hogy a tanár csak segítségnek legyen, és tudnod kell, hogy a munka oroszlánrészét neked kell elvégezned otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!