Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Fel lehet készülni egyedül a...

Fel lehet készülni egyedül a nyelvi érettségire?

Figyelt kérdés
1 év múlva érettségizem és franciából tervezek egy emelt szintű érettségit. A gond az az, hogy elég rossz szinten vagyok (A2), de motivált és nagyon fontosnak tartom ezt. Találtam egy könyvet Vida Enikőtől, ami egy nyelvtankönyv, az összes francia nyelvtani részt érinti benne. Érdemes egy ilyenre beruházni? Reális az elképzelésem? Angolból B2-es szinten vagyok és a nyelvérzékem sem rossz. Ezekkel a "feltételekkel" kezdjem el vagy forduljak magántanárhoz?

2017. jan. 31. 21:00
 1/2 anonim válasza:
Én ugyan nem tanulok franciát, viszont angolt igen. Szintén B2-es szinten vagyok, és járok magántanárhoz. Sajnos még így sem érzem azt, hogy nagyon jól fog sikerülni az emelt angol érettségi, pedig nagyon jó vagyok angolból és nekem is jó a nyelvérzékem. A francia ráadásul nehezebb nyelv, nem árt, ha felkeresel egy magántanárt, aki kijavítja a hibáid (kiejtésnél is). Persze az sem baj, ha megveszed a könyvet. És ha netalán mégsem értenél valamit, akkor el tudja magyarázni. :)
2017. febr. 1. 09:52
 2/2 anonim ***** válasza:

Pontosan így voltam én is tavalyelőtt :) A tudásom kb. a semmivel volt egyenlő, és októberben elkezdtem franciatanárhoz járni, májusban meg meglett az emelt érettségim 70%-kal (nem egy nagy eredmény, de legalább meglett és ötös)

Vida Enikő-féle könyv jó, de kelleni fognak mellé más anyagok is, és ha a csapból is a franciát folyatod, vagyis könyveket, újságokat és a neten is mindent franciául olvasol, sorozatokat, filmeket nézel franciául, keresel neten francia penfriend-eket, akkor simán elérhetsz te is egy jó eredményt az érettségin :) Én azért döntöttem a tanár mellett, mert egyrészt az aktív szóbeli kommunikációt lehetetlen egyedül megtanulni, meg nekem amúgy is az megy a legnehezebben akármilyen nyelvről is legyen szó, másrészt meg tanári „keret” nélkül valószínűleg ellustultam volna. Így jó volt, hogy ott volt, és mindig mondta, hogy következő órára ez és ez legyen meg, és akkor tudtam, hogy meg kell csinálnom.

Úgyhogy én ajánlom a magántanárt (persze az se mindegy, hogy milyen)

De a lényeg, hogy a tanár csak segítségnek legyen, és tudnod kell, hogy a munka oroszlánrészét neked kell elvégezned otthon.

2017. febr. 1. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!