Hogy tudnék eredményesen felkészülni a matek érettségire egyedül?
Attól függ, hogy mi a cél. Ha a kettes akkor elég egyszerű a dolgod.
Végig megoldod az előző évek matek érettségieit.
Az első rész eléggé logikás, és a feladattípusok mindig ismétlődnek. (halmazok, logikás dolgok, egyenletek, gráfok, stb.)
A második részben is mindig van valami egyenletes dolog, sorozatok. A nagy pontosokból meg valószínűség számítás, és a térgeometriára érdemes ráállni.
Hát őszintén megvallva egy 4-est azért jó lenne összehozni, a többi tantárgyban mindegyikben 5ös jegyre számítok, nem szeretnék melléjük egy kettest. Persze, ha úgy sikerül mit tudok csinálni? Semmit, de úgymond legalább nem buktam meg. De persze a legjobb a cél, amit kitudok hozni.
Ez amit leírtál egyébként már megy, a Studium Generale oldaláról nyomtattam ki témakörök szerint érettségi feladatokat, azokat oldom meg, és mellé kiolvasom a könyvből/netről az anyagot, de nem tudom ez mennyit ér, a semmitől nyilván többet.
Sajnos nálunk a fakultáció elég erős, emelt szintre készít fel.
Időközben matektanárhoz kezdtem járni, szóval már kicsit megnyugodtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!