Hogyan jelentkezzek (lehetőleg eredményesen) Matematika szakra külföldi érettségivel?
Még 2006-ban érettségiztem (Szlovákiában), emelt szinten Matematikából és Fizikából.
Úgy tudom, jelenleg a külföldi emelt szintű érettségit nem fogadják el Magyarországon, viszont a szak felvételi követelménye az emelt szint.
Rendelkezem egy Mérnök informatikus (BSc) diplomával.
Hogyan nyerhetek felvételt Matematika szakra, ha nem szeretnék emelt szintű érettségit tenni?
Intézménytől függ. Nézd meg a felvételi tájékoztatóban, vagy ha nem vagy biztos benne, nyugodtan hívd fel a tanári osztályukat.
Sok sikert! :)
Hát megnéztem a matekos záróvizsga sorokat (BME-st), azért bőven van olyan témakör, amiről nem is tanultunk..
Szerintem az infósoknak a matekosok tananyagának kb. felét ha leadhatják (algoritmuselméleti és számításelméleti részeket kicsit bővebben, analízist, valszámot, sztochasztikát valszeg kevésbé), ezért szeretném azokat a részeket is alaposan megismerni, amelyről lemaradtam..
Másik faktor, hogy már rég tanultam ennyi matekot, nem sokra emlékszem belőle, így nem árt a frissítés..
persze, ez igaz, csak nem mindegy, milyen áron..
A kreditek mesteren tipikusan drágábbak mint bsc-n...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!