Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biosz-történelem tanárnak...

Biosz-történelem tanárnak melyik egyetemre jelentkezzek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Biosz és töritanár szeretnék lenni, de nem tudom, mek3lyik egyetemen a legjobb a képzés. Melyik egyetemekre érdemes jelentkezni? És még azis érdekelne, hogy ezek mennyire számítanaj nehéznek? Egyáltalán esélyem van munkát találni ezzel a szakpárral?

Köszi a választ. 18/L

2016. nov. 30. 15:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
ELTE tanárképzése elég jó :) Nálunk viszont tudtommal elég nehéz mindkét szak. Én ugyan angol-magyaros vagyok, de vannak töris és bioszos barátaim is, és tőlük tudom. Csak akkor menj ezekre, ha bírod a sok olvasást és tanulást. Talán ha érdekel más ezeken kívül, a bioszt vagy a törit érdemes pl. egy nyelvvel kiegészíteni, mert a nyelvi szakok nem annyira durvák, ha már vagy egy bizonyos szinten. Hogy munkát van-e esélyed találni... szerintem igen, tanárhiány lesz a jövőben is, szóval kellenek tanárok. A fizetés az annyi amennyi, de ezt hivatásból kell csinálni.
2016. nov. 30. 18:03
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még azt elfelejtettem... a töri mellé érdemesebb nyelvet választani, mert egy helyen vannak az órák (BTK campus), míg a biosz-töri esetén két campus között kell mászkálni (BTK- Pesten van, a TTK meg Budán), plusz néha a pszichológia karra is el kell menni a pszichós órák miatt. Vagy bioszhoz érdemes akkor másik term. tudományos tárgyat, mert ugye akkor megint egy helyen vannak az órák. De van sok ismerősöm akinek egyik fele humános, másik fele reálos, és meg tudják oldani a járkálást.
2016. nov. 30. 18:05
 3/13 A kérdező kommentje:

Ú, látom pár helyen elgépeltem, ezért bocsi.

Köszi a választ, igazából a PTE-t nézegettem többnyire, a biosz nem is annyira, inkább a töri az amit szeretnék tanítani, a másik csak simán a kedvenc tantárgyam így gondoltam, hogy az lehetne a 2. Nekem a tanáraim a magyart javasoltak a töri mellé, lehet úgy egyszerűbb lenne.

2016. dec. 3. 21:09
 4/13 anonim ***** válasza:
A magyar-töri együtt nagyon tanulós, szóval arra készülj fel XD Magyar szakon ráadásul elég sok a nyelvészet, szóval jó, ha azt is szereted valamennyire. (Én pl. magyar szakos vagyok, és nem szeretem annyira a nyelvészetet).
2016. dec. 4. 11:51
 5/13 A kérdező kommentje:
Utolsó, a nyelvészetet hogy képzeljem el? Mit szoktatok csinálni?:)
2016. dec. 6. 17:36
 6/13 anonim ***** válasza:
Hát nekem perpill most 5 darab magyaros órám van ebben a félévben, ebből 3 nyelvészet, 2 irodalom. Van, hogy több az irodalom, van hogy egyenlő, de kb. ilyenek az arányok. Nyelvészeten belül rengeteg altudomány van, amikhez van külön óra. Idén pl. van fonetikám, magyar grammatika előadásom és magyar grammatika szemináriumom. Vannak még ilyesmik (most a mintatanervemet nézem, tehát amiket mindenképp el kell végezni a diplomához): helyesírás, kommunikáció és retorika, pszicholingvisztika, szociolingvisztika, nyelvtörténeti szeminárium, területi és társadalmi nyelvváltozatok, stb.
2016. dec. 6. 18:21
 7/13 A kérdező kommentje:
Hűha:D hát lehet ezek közül lenne amivel megkínlódnék
2016. dec. 6. 19:13
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem is van XD Nem lehet minden fenékig tejfel. De az irodalomért is megéri, mert fantasztikus tanáraink vannak :D
2016. dec. 6. 22:32
 9/13 A kérdező kommentje:
Te melyik egyetemre jarsz?
2016. dec. 7. 18:52
 10/13 anonim ***** válasza:
ELTE :)
2016. dec. 7. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!