Hogyan kedzjek el németül tanulni?
17 éves vagyok, angol felsőfokú nyelvvizsgám már van, az iskolában olaszt tanulok, abból tavasszal középfokúzok, de emellett szeretnék megtanulni a lehető legmagasabb szinten németül. Sajnos a rengeteg tanulnivaló mellett nincs időm eljárni nyelviskolába, és amúgy sem iskolai keretek között szeretném elsajátítani a nyelvet, hanem önerőből, mert jól ismerem magam, és így motiváltabb lennék:)
Mondanátok weboldalakat/ könyveket, amik segítenének nekem ésszerűen megtanítani a németet?
Nézz körül ezen az oldalon:
A Deutsche Welle interaktív, ingyenes nyelvkurzusai közül válogathatsz. A segítő-magyarázó szövegeket német és angol nyelven találod meg.
Szerintem el lehet kezdeni, én is így sajátítottam el a németet:
1. Duolingo.com : Angol anyanyelvi beállítással csináld végig a német kurzust. Alapvetően segíteni fogja a szavak tanulását, ráadásul mondatokba foglalva.
2. Bliubliu.com : Nulla szintről lehet indulni és szövegértést gyakorolni - én arra használtam. A nem fizetős változat 5 percig elérhető, majd 5 percig várni kell, hogy folytatni lehessen az oldal használatát. Napi 2*5perc viszont bőven elég a szöveghallgatáshoz az elején.
3. Ha a Duolingo-val meghaladtál, elindulhatsz a KONTAKT nyelvkönyvvel. Nekem az vált be. A nyelvtant tisztán hozza, a hanganyaga jó, a leckék végén van szószedet.
4. lang8.com : Amikor képes leszel mondatalkotásra, akkor ezen az oldalon tudsz leveleket írni és azt alig pár percen belül anyanyelvűek javítják is.
Nekem ez a módszer vált be. Végül az italki-n találtam online tanárt, akivel elindult a beszélgetés is.
Erőt, kitartást és gratula a nyelvválasztáshoz: Én is az angol-német-olasz triót beszélem. Ha egyszer az orosz is bejön mellé (már alapszinttel is boldog leszek) akkor lesz teljes a skála! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!