Ki hogyan tanult meg angolul?
Én pld hiába tanulom a szavakat elfelejtem mivel nem gyakorlom nincs kivel tanárom meg nincs is :l .
Olvastam hogy jobb teljes kifejezéseket tanulni mint csak szavak.
Könyvekkel is próbálkoztam de nem lelek olyan könyvet ami lefoglal max 2 oldalt olvasok és bele unom magam.
pld itt egy kifejezés:
set the house on fire (=felgyújtani a házat)
és ha én ezt pld egy mondatom ba be akarom iktatni
pld .I had/have set the my house on fire.
nem tudom mennyire értelmes a mondat
de pld ti hogy jöttetek rá, hogy ilyen kifejezéseket hogy is kell használni.
Valahogy nem jutok előrébb.
Sztrogoff
Inkább nem találtam még olyan olvasnivalót ami lekötne a tudomány érdekel de ott igen bonyolult még :) majdnem minden második szót ki kellene szótárazni.
ma 21:04
23 miért?
Hát az érdekes, ha sehol se találsz filmet, mert az interneten minden fenn van. hosszupuskasub.com Kikeresed a sorozatot, filmet a feliratok között és letöltöd hozzá a filmet egy torrent oldalról. Az oldalon fent vannak jellemzően a magyar és az angol feliratok is.
Nézz youtube videókat, ahol van angol felirat. https://www.youtube.com/watch?v=zcK2FNpNALI
"majdnem minden második szót ki kellene szótárazni"
Szerinted másoknál ez hogy volt, mikor elkezdtek olvasni?
Keress olyan honlapokat, ahol tanulási stílusokról, módszerekről vannak anyagok. Olvasd el, hogy melyik áll hozzád közel és annak megfelelően tanulj! 1000% hasznosabb, mint seggelni.
Csomó nyelviskolának, meg önfejlesztéses oldalnak vannak ilyen cikkei (chance magazin, speaknyelviskola.hu, eljokosabban.hu stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!