Lengyelül mit jelent a kurwa?
Játszom egy online játékkal, amiben a lengyelek nagyon túl vannak reprezentálva (átlag 10-ből 1-2 ember mindig az).
És ott sokszor olvasom a közös chatben hogy kurwa. Mondtam nekik hogy a "kurwa anyjukat" vagy hogy "in hungarian "kurwa" means "bitch/whore"", de nem értették. Gondolom még angolul sem beszélnek nagyon.
Mit jelent ez a szó? A kurwa anyjukat... :D
Most komolyan?
Azért gondoltam hogy mást jelent, mert magyarul senki nem mondja azt a játékban hogy "ku rva" vagy "rib anc" ha mondjuk megölik. Meg úgy általában káromkodásként egy másik férfinek ki mond ilyet magyarul? :D
Ha egy másik férfit akarsz szidni magyar nyelven, akkor nem mondod azt neki hogy "Te kur va!" vagy "Te ri banc!" :DDD
Ezek szerint a lengyelek mondják valamiért :D
Azt hittem ezt kb azt jelenti mint angolul az hogy "Oh shit" vagy "Son of a bitch".
Elsődlegesen ugyanazt jelenti, de valami fura okból kifolyóan ez náluk inkább olyasmi káromkodás mint nálunk a "b@ssz@meg !" vagy a "f.ck!".
Tehát sima káromkodás, még véletlenül sem a beszélőpartnert sértegetik vele !!!
Nézd, ezt pont ma reggel láttam a 9GAG-en:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!