Spanyolt, lengyelül vagy cseh nyelvet tanuljak?
Cseh és lengyel csak akkor ha oda akarsz költözni, egyébként orosz.
Az orosz-spanyol nem rossz párosítás, de az orosz-német vagy svéd értékesebb lenne. (angolul meg ugye alapból kell tudni külföldön)
Itthon az orosznak van nagy értéke manapság a gazdasági kapcsolatok miatt, így én a helyedben elsősorban angol-orosszal kezdeném aztán a spanyol. De nyilván a céljaidtól is függ, én azt mondtam hogy melyikkel lehet jól keresni.
Engem a spanyol nyelv kifejezetten irritál, de elismerem, hogy hasznos, mivel sok országban hivatalos nyelv.
Részemről én szláv mániás vagyok és elég jól is beszélek már lengyelül. Ezzel amúgy nem csak Lengyelo-ban, de Cseho-ban és Szlovákiában is elboldogulok, úgyhogy itt Közép-Európában egész jól jár vele az ember. Azon túl viszont tényleg nem sok értelme van. :) De szerintem ha beszélsz angolul és még teszem azt németül vagy franciául, akkor megéri egy kevésbé ismert nyelvet felvenni a repertoárba, mert sok cég keres ezekkel a nyelvekkel is munkaerőt és cserébe jól fizetnek érte..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!