Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A spanyol megtanulható az...

A spanyol megtanulható az angol és az olasz után?

Figyelt kérdés
Angolból igen magas szinten vagyok,az olaszt szeptemberben kezdtem,és abból is elég szépen haladunk.A kérdésem az lenne,ha én nyáron,vagy később el szeretném kezdeni a spanyol tanulását az mennyiben zavarna be az olaszban,vagy mennyire segít az olasz a spanyolban?

2017. jan. 2. 12:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon sokat segít.

Persze egyénfüggő lehet.

2017. jan. 2. 12:41
 2/14 anonim ***** válasza:
38%
Nagon bezavar. Az agyad is rá fog menni.
2017. jan. 2. 12:43
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!Persze nem most rögtön,hiszen először ebből a két idegen nyelvből szeretnék nyelvvizsgát tenni.A spanyolt persze tényleg csak egy év múlva.
2017. jan. 2. 12:44
 4/14 A kérdező kommentje:
#2-es válaszoló Köszönöm a válaszod!Annyira hasonlít a két nyelv,hogy bezavar a másik?
2017. jan. 2. 12:45
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetemen spanyol szakos vagyok, olasz minorral( így egyszerre kell használnom a 2 nyelvet), nekem ami gond szokott lenni az az hogy egy mondatot véletlen a 2 nyelv keverékével mondom el (pl. spanyol mondatba teszek olasz szavakat vagy fordítva) és ezt csak utólag veszem észre. De ez egy idő után elmúlik. A másik hogy a két nyelvben vannak szavak amik hasonlítanak , de teljesen más a jelentésük. (Pl salir-kimenni, salire - felszállni, felmenni). A nyelvtanban viszont sokat segít, de itt is figyelni kell rá hogy nem teljesen ugyanaz a kettő.
2017. jan. 2. 13:30
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!Ez nagyon hasznos.Kedvet kaptam egy harmadik nyelv tanulására,de egyenlőre nem kezdem el,nehogy megkavarjon. Még egyszer köszönöm!
2017. jan. 2. 15:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én olaszt kezdtem el tanulni spanyol után, és eléggé bezavar, gyakran "onyol" mondatokat képzek. A jó oldala az, hogy rengeteg szót ki lehet következtetni, ha ismered az egyik nyelvet.

Szóval az eredeti kérdésre válaszolva, igen, abszolút megtanulható, csak meglehet, hogy az elején zavarni fog a sok hasonlóság. :)

2017. jan. 2. 20:35
 8/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszön a kerek válaszod! :) Várok még,mert nekem is az olaszba bele kell rázódnom
2017. jan. 2. 21:07
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia ! :)

De kár, hogy csak most vettem észre ezt a kérdést..Egy cipőben járunk. Angolt én is már elég jól beszélem (tervben van a C1es nyelvvizsga, már 2 nyarat is végig töltöttem az USAban). Olaszul kb 1 éve tanulok, májusban megyek B2re. Én is mindenképp szeretnék egy spanyolt majd valamikor ( olasz-spanyol rajongó vagyok ). Azt tanácsolom neked, hogy keményen gyúrd az olaszt,hogy rögzüljön és utána vágj bele, ne félj. A keresztapám kint él az USAban, beszél: angolul,olaszul,spanyolul és magyarul. Azt tanácsolta nekem, hogy ha esetleg keverném akkor vegyek elő egy füzetet a közepére húzzak egy vonalat az egyik oldalra olaszul a másikra spanyolul írjam le az adott nyelvtani magyarázatot,szót stb. Ott látni fogod majd a különbséget, párszor átolvasod és utána rögzül benned + ismétled az olaszból megtanultakat,ami megint csak hasznos. ;) Ha esetleg még is elfelejtenéd akkor meg vissza nézed. Sok sikert kívánok hozzá, én június végén kezdem a spanyolt. :)

2017. febr. 8. 21:27
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

A keresztapám kint él az USAban,

Ő a Don Corleone?

2017. febr. 8. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!