A spanyol megtanulható az angol és az olasz után?
Szerintem nagyon sokat segít.
Persze egyénfüggő lehet.
Én olaszt kezdtem el tanulni spanyol után, és eléggé bezavar, gyakran "onyol" mondatokat képzek. A jó oldala az, hogy rengeteg szót ki lehet következtetni, ha ismered az egyik nyelvet.
Szóval az eredeti kérdésre válaszolva, igen, abszolút megtanulható, csak meglehet, hogy az elején zavarni fog a sok hasonlóság. :)
Szia ! :)
De kár, hogy csak most vettem észre ezt a kérdést..Egy cipőben járunk. Angolt én is már elég jól beszélem (tervben van a C1es nyelvvizsga, már 2 nyarat is végig töltöttem az USAban). Olaszul kb 1 éve tanulok, májusban megyek B2re. Én is mindenképp szeretnék egy spanyolt majd valamikor ( olasz-spanyol rajongó vagyok ). Azt tanácsolom neked, hogy keményen gyúrd az olaszt,hogy rögzüljön és utána vágj bele, ne félj. A keresztapám kint él az USAban, beszél: angolul,olaszul,spanyolul és magyarul. Azt tanácsolta nekem, hogy ha esetleg keverném akkor vegyek elő egy füzetet a közepére húzzak egy vonalat az egyik oldalra olaszul a másikra spanyolul írjam le az adott nyelvtani magyarázatot,szót stb. Ott látni fogod majd a különbséget, párszor átolvasod és utána rögzül benned + ismétled az olaszból megtanultakat,ami megint csak hasznos. ;) Ha esetleg még is elfelejtenéd akkor meg vissza nézed. Sok sikert kívánok hozzá, én június végén kezdem a spanyolt. :)
A keresztapám kint él az USAban,
Ő a Don Corleone?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!