Nagyon tetszik a spanyol nyelv bár ahogy utána néztem elég rossz Spanyolországban a megélhetés . Svédül igazából csak azért tanulnék mert ott meg nagyon jó a fizetés ,bár a nyelv maga nem tetszik . Az angolt megértem és megtudom értetni magam angolokkal , úgy tudom a Svéd hasonlít az némethez amit én nagyon nem szeretek .
Érdekelne esetleg Spanyolországban élő ember véleménye milyen ott élni stb. :)
Ja és hozzá tenném azt ,hogy itthon egyedül szeretnék tanulni nem tanárral .
2016. dec. 14. 19:21
2/9 anonim válasza:
Svédül azért nem éri meg, mert nagyon jól el lehet boldogulni Svédországban angol nyelvtudással. Multiknál nem hátrány, ha nem tudsz svédül, mert sok helyen alapból az angolt használják, eléggé multikulti környezet van a nagy cégeknél. Mindennapokban se okoz nagy problémát, meglepő mennyire sokan és mennyire jól beszélik ott az angolt. Az idősebb korosztály 50-60 felettiek) akik kevésbé beszélik, de a fiataloknál szinte alap. Nyilván ha évekig ott akarsz élni azért "illik" az alapokat tudni, de ha csak ilyen lehet hogy oda mennél alapon akarsz svédül tanulni, akkor nem a legjobb. Spanyolországgal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de hasznosabbnak tartom a spanyolt, mint a svédet.
2016. dec. 14. 19:37
3/9 anonim válasza:
A spanyolnak nehez a nyelvtanja, nem menne egyedul. Amugy munkavallalas szempintjabol teljesen hasztalan. Esetleg a turizmusban elhelyezkedhezsz vele, de ahoz be kell dolgoznod magad, keves a spanyol vagy egyeb latinajku turista, idegtepo a munka.
2016. dec. 14. 19:49
4/9 anonim válasza:
Van a spanyol viasz. És a svéd acél. Nem tudom segít-e ez?
2016. dec. 14. 19:55
5/9 anonim válasza:
Ha a kettő közül akarsz választani, sztem a spanyol. Nekem is tetszett régen meg is akartam tanulni, csak nem mennék vele semmire.
Ha hasznosat akarsz tanulj angolt, azt én is jobban szeretem mint a németet.
Egyébként a spanyol a világ legkönnyebb nyelve. :)
Javasolnám, hogy magyarul tanulj meg rendesen, aztán hagyd a fenébe a többi nyelvet, úgy sem tanulod meg a rohadt életben sem!!!
2016. dec. 15. 09:27
8/9 A kérdező kommentje:
Mi a problémád hetes? Rosszul ébredtél? :)
2016. dec. 15. 15:08
9/9 anonim válasza:
#7-es
*úgysem
Úgy utálom mikor valaki ugyanúgy nem tud írni és mégis okoskodik. Neked nem mindegy, hogy a kérdező mennyire ír helyesen?
A kérdésre válaszolva egyértelműen spanyol. Spanyolország nem egy nagy hely munkavállalás szempontjából, de mivel sokan tanulnak/beszélnek spanyolul, így legalább valamire tudnád használni a nyelvtudásod :)
Svédül szinte senki nem beszél errefelé, és bár Svédországnak jó a gazdasága, de mint valaki fentebb leírta, nem elvárás a svéd nyelv.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!