Angol középfokú nyelvvizsgán mindegy, hogy a brit vagy az amerikai kiejtést használom? És ha véletlen keverem őket?
Köszönöm a válaszokat!
A filmekből tanuláshoz: Nem tudom, hogy nulláról meg lehet-e folyékonyan tanulni CSAK filmekből a nyelvet, én 4 évig tanultam gimiben (heti 1-2 órában), ezután kezdtem sorozatokat és egyéb műsorokat nézni. Részben azért, hogy ne felejtsem el, részben azért, hogy bővüljön a szókincsem. Nekem remekül bevált, rengeteget fejlődtem! Persze megvolt a gimis (igaz, nem túl sok) alap, amire építhettem. Szóval nem tudom, hogy kizárólag filmektől lehet-e perfekt angol valaki, de mindenképp hasznos. Ha azt nézzük, régen sem járt mindenki nyelvórákra, mégis az egymás mellett élő, egymással kereskedő népek megtanulták egymás nyelvét. Vagy megemlíthetném a költőket, írókat is, akik sokszor önerőből tanultak idegen nyelvet, sőt műveket is fordítottak, ami azért magas szintű tudásra vall.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!