Januárban megyek nyelvvizsgázni, de kb semmit nem tudok hiába készülök rengeteget. Valakinek valami tipp?
Januárban megyek szakmai angol írásbeli nyelvvizsgára. Tavasszal a szóbelit megcsináltam. Azzal nem volt gondom.
Szeptember óta járok különtanárhoz. Becsülettel tanulok, segít sokat ő is. Csinálom a nyelvvizsga feladatsorokat, írom a leveleket de sosem sikerül egyik sem. Egyre jobban el vagyok keseredve. Legszívesebben el sem mennék a nyelvvizsgára, csak sajnos már be van fizetve.Van valakinek valami ötlete hogy mit csináljak másképp a maradék egy hónapban?
22L
Katasztrofalis itthon a nyelvoktatas szinvonala. Anyanyelvi nemet altalanosba jartam, gimi meg magyar volt. En konkretan sokkat kaptam attol ami ott nemet oranak csufoltak. Ha egyszer lesz gyerekem hetszentseg h nem magyar suliba fog jarni.
Angolrol annyit h a ket suli amit irtam nem olcso, de cserebe egy szinvonalas esszeruen leadott valodi tudast kapsz anyanyelvi tanartol.
Jól látod a helyzetet. Tesómmal nem egy középsuliba jártunk, és láttuk így hogy más suliban sem jobb a helyzet.
Ezek a nyelvsulik merre vannak helyileg? Budapest?
Honnan szereztél sok-sok szakmai angol feladatsort?
És abból, hogy mit teszel rosszul, abból nem lehet következtetéseket levonni?
Amelyik nyelvvizsgára megyek onnan vettem felkészítő feladatsort. Ezer kérdés ezer válasz szakmai kiadását is megvettem. Plusz a különtanártól is kaptam sok szakmai szöveget, szavakat stb.
A magolás nem jött be :)
Viszont ahogy gyakorlok, nagyon szövegfüggő hogy melyik megy és melyik nem. Hátha valami olyat kapok majd amit értek is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!