Szükségem lenne a segítségetekre! Arról lenne szó, hogy szeretnék majd nyelvvizsgázni, és örülnék neki, hogyha minél többen írnátok személyes véleményeket, tapasztalatokat a vizsga menetéről. Hogy egyáltalán hogy mennek? Csak te vagy e bent? Stb.
Szia,
Én a BME nyelvvizsgaközpontban tettem le idén a középfokú nyelvvizsgát angolból. Ha jól emlékszem akkor március végén volt az írásbeli szombaton és a következő héten kedden vagy szerdán a szóbeli. Az írásbelin egy nagy teremben voltunk, azt hiszem 2 hely kihagyással ültünk. A magnóhallgatással kezdtünk, ez kb 15-20 perc volt. Utána jött egy nagyobb szünet és kezdődött az írásbeli. Nagyon kedvesek voltak, segítőkészek a felügyelő tanárok. Írásbeli alatt végig lehetett szótárt használni.
Én személy szerint nem éreztem nehéznek a feladatokat. Szerintem akinek sikerült a középszintű érettségi, annak ez is menni fog. (Most nem a kettes érettségire gondolok, hanem a 80+ százalékra azért).
A szóbelin nagyon izgultam. Az első kérdésre konkrétan leblokkoltam, de utána szépen megnyugodtam és a végére már egészen jól ment. A szóbeli vizsgán én voltam egyedül, meg két vizsgáztató. Az egyikük kérdezgetett, a másik pedig végig csendben jegyzetelt.
Nem jártam tanárhoz, teljesen egyedül készültem fel rá otthon. Csak a nyelvvizsgaközpont saját példafeladatkönyvéből gyakoroltam, meg korábbi érettségi feladatokat csináltam meg.
Én a szóbelit éreztem a legnagyobb kihívásnak, az írásbelit egyáltalán nem.
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!