Januárban megyek nyelvvizsgázni, de kb semmit nem tudok hiába készülök rengeteget. Valakinek valami tipp?
Januárban megyek szakmai angol írásbeli nyelvvizsgára. Tavasszal a szóbelit megcsináltam. Azzal nem volt gondom.
Szeptember óta járok különtanárhoz. Becsülettel tanulok, segít sokat ő is. Csinálom a nyelvvizsga feladatsorokat, írom a leveleket de sosem sikerül egyik sem. Egyre jobban el vagyok keseredve. Legszívesebben el sem mennék a nyelvvizsgára, csak sajnos már be van fizetve.Van valakinek valami ötlete hogy mit csináljak másképp a maradék egy hónapban?
22L
Nem tudom már halasztani mert nagyon kéne a diplomához és még a német is hátra van. :(
Korábban nem volt baj a nyelvekkel nekem. De ez az írásbeli nagyon kifog rajtam. Tényleg teljesen el vagyok keseredve :((
Sajnos nem.
A szövegértésben is rengeteg mindent nem is értek. Nagyon nehéznek érzem a szövegeket. Mindig ki is szótárazom amiket megcsinálok, hogy megtanuljam az új szavakat.
Csak fura mert a szóbeli meg simán ment. A magnóhallgatással sem volt baj :(
Utánanézek a 2 nyelvsulinak. Köszi a tippet. Addig meg valamit szenvedek még januárig. :/
Igen ebben van valami.
Bár te okosnak tűnsz :)
Nyelvi teren az vegulis az vagyok. A szakmam is ebbe vag. :)
Amugy hol tanultal angolt/nemetet?
Angolt általános iskola negyedik osztálytól kezdve, majd gimiben 4 év és fősulin 3 évig. Szerettem mindig. Amit kellett azt tudtam is belőle. Csak nekem mindig az a bajom, hogy vizsgáig vagy zh-ig tudtam a dolgokat, aztán nem használom és teljesen elfelejtek mindent. Ennek az oka gondolom az,amit te is mondtál, hogy bemagolom az anyagot.
Németet meg gimiben 4 évig (bár sokat nem tanítottak ez idő alatt. Minden évben előről kezdtük az alapokat, szóval egy helyben álltunk kb) aztán fősulin 3 évig. Ott is ugyanez volt a helyzet. A csoportban kb senki nem tanult előtte németet és ismét előről kezdtük. Megint nem haladtam sehova.
Úgy akartam hogy most letudom januárban az angolt teljesen (de erről már lemondtam) majd a németre lesz egy évem és pont meglesz diplomáig. Sajnos nem fog összejönni. Igen azt is jól mondtad hogy rágörcsölök..
Szeptembertől járok különtanárhoz. Ő nagyon jó tanár! Csak nyelvvizsgáig egyszer tudok még menni mert utána megy külföldre. Szóval a leveleimet se fogja tudni javítani így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!