Nyelviskolák, szintekkel kapcsolatban kérek segítséget?
Ha valakinek van kedve és ideje,kérem segítsen!
Valamit nagyon nem értek. Eddig bármelyik iskolára rákerestem,nem találtam olyat hogy nulláról középfokúig szint.
Pl. vegyük ezt példaként : [link]
Ezen belül a félintenzív tanfolyamot.
"12 hetes, heti 2x4 órás nyelvtanfolyam 6 különböző szinten"
Mindegyik szint 12 hetes. Vagyis,ha én nulláról el szeretnék jutni a középfokúig, 4x12 hétig azaz 1 évig kell hogy ott tanuljak? Jól értelmezem?
Vagy rosszul értelmeztem,és a 12 hét alatt eljut az ember a kezdőtől a felsőfokúnyelvvizsga-előkészítőig? (6 szint)
Én többször írtam már itt, hogy régebben az volt a becslés, hogy nulláról középfokra a szokásos heti 2x3 órás tanfolyammal (persze otthon a felkészüléssel) két tanévnyi tanfolyamozással lehet eljutni.
Úgyhogy igen, 48 hét a speciális vizsgafelkészítő tanfolyamrésszel együtt, az nem egy akkora... igazából nem tudom, minek ítéled meg, csalásnak, hatékonyság hiányának, botránynak... de nem az.
Egyébként nagy általánosságban 600 órát mondanak a szakemberek manapság egy B2 vizsga sikeres letételéhez.
Ami másik nyelviskola honlapját néztem, azon 8 db 60 órással lehet menetrendszerűen eljutni a N2-re.
Kb 50 hét, azaz 1 év a nulláról középfokig intenzív tanfolyam esetén. Ha jól emlékszem, innen még kb 15 hét a felsőfok. A Goethében pl.
A1 (2 tanfolyam)
A2 (2 tanfolyam)
B1 (3 tanfolyam)
B2 (3 tanfolyam) - középfok
C1 (3 tanfolyam) - felsőfok.
1 intenzív tanfolyam 60 órás, 5 hét, heti 12 óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!