Hogyan készüljek fel a szóbeli nyelvvizsgára, hogy végre sikerüljön? (Német gazdasági)
Januárban államvizsgázom, emitt kellene a nyelvvizsga. Augusztusban voltam az OECONOM-os nyelvvizsgán, az írásbeli sikerült, a szóbelinek a szóbeli részén elbuktam, csak 50%-ot értem el. Előtte jártam egy tanfolyamra, ahol direkt erre a nyelvvizsgára készítettek fel.
Októberben voltam a Gazdálkodó nevezetű nyelvvizsgán, ennél meg a magnón buktam el.
Tegnap jelentkeztem a BME gazdasági nyelvvizsgájára, ami januárban lesz, így ha az sikerülne még ha 1 hónappal a diplomaosztó után is, de megkapnám a diplomámat.
Megvan az OECONOM könyvem, amiben a szóbeli tételek ki vannak dolgozva, mivel a BME-s nyelvvizsgán is ugyanazok a tételek, így ezeket abból meg tudom tanulni. Amivel mindig gondom van az a szituáció és a hallás utáni szöveg értés. Ezeket nem tudom honnan tanuljam/gyakoroljam.
Gondoltam arra is, hogy ismét beiratkozom egy nyelvtanfolyamra, de az előzőre is hiába jártam egy évig heti 8 órában, mégsem sikerült.
Valakinek van valami jó ötlete/bevált gyakorlata a felkészülést illetően? Nagyon el vagyok már keseredve.
Köszönöm a segítséget!
A tanfolyamon én is azt tapasztaltam, hogy sajnos az kevés, hogy megtanuljak beszélni, az írásbelire jól felkészített, de a szóbelihez kevés volt. Sajnos olyan nem igen van az ismertségi körömben, aki tud németül gazdasági szinten,de akkor azt tanácsoljátok, hogy keressek egy magán tanárt a tanfolyam helyett, akivel gyakorolhatom a beszélgetést? És a hallás utáni szövegértéshez mit tudtok javasolni? (Legutóbb, a Gazdálkodón elég rossz minőségű volt a felvétel, recsegett és zúgott, azóta úgy érzem, hogy csak a szerencsén múlik ez a része)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!