Felsőfokú német nyelvvizsgára készülök (szóbeli). Kérdésem a következő: TELC, vagy ÖSD? Mindkettőről kérnék szépen tapasztalatokat és az ÖSD-ről ha tudtok nekem leírást hogy mi a szóbeli folyamata nagyon megköszönném!
Ha egyetemre kell, akkor TELC semmiképp sem, mert külföldi egyetemeken elvétve fogadják csak el. Szóval ha ebből a kettőből kell választani, akkor ÖSD. Ezt főleg Ausztriában fogadják el, német egyetemeken kevésbé. Ajánlom a Goethe-t, azt mindkét országban szeretik. Én is Goethe felsőt csináltam most tavasszal, nagyon korrekt nyelvvizsga, teljesen meg voltam vele elégedve.
Persze ha csak az a lényeg, hogy legyen egy papírod, de nem akarsz vele mondjuk egyetemre menni, akkor TELC, mert az a legkönnyebb a három közül.
Hogyhogy csak szóbeli?
A szóbeli része 2 részből áll. Mindkettőhöz kapsz segédanyagot. Az elsőnél érvelned kell, nekem pl a belföldi utazás mellett és ellen kellett, és van 5 vázlatpont, amikre ki kell térni.
A második részben is érvelni kell, de igazàból az egy vita vagy a partnereddel vagy a vizsgáztatóval, különböző lehetőségek vannak, egyet kell közösen választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!