Hogyan kezdjek újra franciát tanulni?
Figyelt kérdés
Szóval szeretnék újra franciát elkezdeni tanulni, viszont leginkább itthon magamtól, mivel egyetemre járok és mellette eljárkálni tanfolyamra nem igazán lenne időm. 4 évet tanultam középsuliban, 2015-ben érettségiztem is belőle, de csak középszinten, ami ugye leginkább egy B1-es szintű nyelvtudásnak felel meg, viszont azóta eltelt már kb. 1,5 év és azóta semennyire nem használtam. Igazából ötleteket várok, hogy tudnám újrakezdeni, egyenlőre maga a szintem belövése lenne a cél, hogy kb. hol lehetek, illetve valamilyen könyvet is ha tud valaki amit lehet egyedül csinálni itthon, van hozzá magyar! nyelvű magyarázat, bár angolul közel felsőfokon vagyok, de először inkább kezdenék olyannal amihez magyar nyelvű magyarázatok vannak. Esetleg aki tanult franciát megoszthatná a tapasztalatait hogy melyik könyvvel érdemes foglalkozni, melyik az ami jó ilyen újrakezdés szerűségre. Valamennyit nyilván elfelejtettem, sőt igazából a francia tanárom sem volt a toppon középsuliban és szerintem elég sok felületes tudásra tettem szert, illetve a szókincsem érettségikor is kevés volt szerintem még a B1-hez is, szóval van mit fejleszteni! Később azért cél lenne legalább egy középfokú nyelvvizsga letétele, de egyenlőre csak újra szeretném kezdeni, nem akarok rohanni vele, mert tudom, hogy időm sincs annyi hogy én egy év alatt összehozzam a B2-s nyelvvizsgát, inkább olyan 2-3 éves terv lenne :D Előre is köszi a segítséget!2016. nov. 5. 13:34
1/2 anonim válasza:
Szia!
Én szintén egyedül tanulom itthon a franciát, annyi különbséggel, hogy azelőtt egyáltalán nem tanultam.
Vida Enikő Allons-y I. könyvét használom.
Nekem nagyon bejött eddig, bár még az elején tartok.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, már hallottam erről a könyvről, majd utána nézek :)
2017. jan. 11. 00:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!