Mi a különbség a be és a többi között?
Figyelt kérdés
A be és az am, are, is között mi a különbség? Eltudná valaki érthetően magyarázni?2016. okt. 25. 19:02
1/8 anonim válasza:
A "be" ragozott alakjai az "am" és az "are".
2/8 anonim válasza:
Be a létige.
A létige E/1 jelen időben am - I am
E/2 are - you are
E/3 is - she/he/it is
T/1 are - we are
T/2 are - you are
T/3 are - they are
3/8 A kérdező kommentje:
Ezt értem is, de sokszor találkozok vele mondatokban és azt nem értem, hogy akkor miért nem a(z ezekszerint) ragozott alakjai vannak ott?
2016. okt. 25. 20:54
4/8 anonim válasza:
to be or not to be shoo be do be do
5/8 anonim válasza:
Hol vannak a nem a(z ezekszerint) ragozott alakjai vannak ott?
6/8 chtt válasza:
mert, ahogy előttem írták, lenni vagy nem lenni, ez itten a nagy kérdés, tehát, ha főnévi igenév kell, akkor "to be"
aztán a segédigék után többnyire az ige szótári alakját használjuk, és az a létigénél a "be"
Who will be my Valentine? (lesz)
She can be kinder if she wants. (tud lenni)
It must be love. (Ez biztos szerelem. - itt a must miatt be, és le sem fordítod)
stb.
7/8 anonim válasza:
Chtt, Csak hogy meg jobban osszekerjuk a kerdezot,
She can be kinder if she wants to be.
8/8 chtt válasza:
Ó, te kis gonosz! :P (ráadásul így jobb is)
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!