Októberi origo nyelvvizsgának az eredménye mikorra várható?
Ezt hogy érted hogy szabad szappanozni? :D
Arra hogy felteszik vagy inkább arra hogy nem teszik fel?
Miért kellene lemondanod a fellebbezési jogodról? Azt csak akkor célszerű, ha megvan az eredmény, látod, hogy sikeres, mert ebben az esetben (ha jól tudom), meggyorsítja a bizonyítvány kiállítási idejét. Viszont, ha most lemondod, és a magnóval utána nem lesz meg, akkor tuti nem fogod tudni fellebbezni a beszédértést, max a labort majd.
Ha meg most nem kerül fel az eredmény, akkor csak fogják hosszabbítani a fellebbezési időt, gondolom...
22:11-nek:
a mai napnak tulajdonképpen éjfélkor van vége.
Szerintem 11-ig vagy fél 12-ig várhatsz.
Hátha mégis felrakják.
Én azt se tudom mit gondoljak.
Azt nem hiszem hogy a hosszú hétvégén rakják fel,de a jövő héten meg legkorábban szerdán tudnák.De az meg már késő.
Hát,nem hiszem hogy annyira elhúzzák...
Általában az origósok pont hogy viszonylag hamar fel szokták tenni..
Bár most hogy itt lesz ez a hosszú hétvége,nem tudom,de máskor akkor fent volt legtöbbször harmadik héten.
Szerintem még azért várjál ameddig írtam,és ha addig nem teszik fel,még mindig le tudsz mondani mert a napnak igazából éjfélkor van vége..
De miért kellene lemondanod/lemondania róla??
Elolvastátok mivel jár a lemondás?
"Tisztelt Vizsgázó!
A 137/2008. (V. 16.) Korm. Rendelet a vizsgaeredmények közlésétől 15 napot biztosít az írásbeli és a laboranyag eredményének felülvizsgálatára. Ezt az időmennyiséget sikeres és sikertelen részvizsgaeredmények esetén is ki kell várni ahhoz, hogy a bizonyítványok elkészíttetéséhez hozzá lehessen kezdeni, kivéve azt az esetet, ha Ön a felülvizsgálati jogáról lemond. (Azaz sikeres vizsga esetén, ha nincs szándékában felülvizsgálati kérelemet benyújtani, és az eredmény közzététele után pár nappal lemond a felülvizsgálatról, akkor a bizonyítványkészítést akár két héttel is felgyorsíthatja.)
A 15 napos felülvizsgálati idő vizsgarészenként az alábbiakra vonatkozik:
Szóbeli vizsga esetén: a laboranyagra
Írásbeli vizsga esetén: írásbeli anyagra
Komplex vizsga esetén: labor + írásbeli anyagra (külön-külön 15 nap!)
A lemondást nem lehet visszavonni, ezért javasoljuk, jól gondolja meg, és csak utána döntsön!"
Ha nincs fent a magnó eredménye, semmiképpen se nyomj rá! Mert lehet, hogy épp abban fognak találni plusz egy pontot. Ami megvan adva időpont az arra vonatkozik, hogy addig adhatod be a fellebbezésedet rá... de ha most nem kerül fel, akkor sztem elképzelhetetlen, hogy ne módosítsák.
Én a múltkor a szóbelimet fellebbeztem, mert 1 pont hiányzott hozzá. A beszédértést és a labort is. Végül a beszédértésben nem találtak pontot, de a magnóban igen, így meglett. Ha Te most lemondasz róla, akkor azt már nem tudod visszavonni. Ha nincs fent a teljes eredmény (beszéd+labor), addig tárgytalan a felülvizsgálat lemondása
22:33-nak:
Na én végül azt tanácsolom neked hogy így vagy úgy,de ne mondjál le róla.
Abban is van valami amit az előttem szóló írt.
Ha sikerül a vizsgád,akkor ha nem mondasz le csak annyi a követezménye valószínűleg hogy később jön a bizonyítvány.
Ha meg nem sikerül,az egy másik kérdés,mert akkor lehet olyan eset hogy még átnézik és találnak pontot,de ez is csak akkor lényeges ha nem sok választ el attól hogy meglegyen.Előre meg nem tudjuk hogy lesz a pontod.
Meg ugyebár lehet fellebbezni is.
De nem értem miért? Ennyire sürgős, hogy kézben legyen a nyelvvizsga, hogy ha nem tudsz lemondani a felülvizsgálatról, akkor megérzed a 2 hét plusz kiállítási időt? Ha sikeres a vizsgád, akkor nem mindegy már, hogy két héttel előbb vagy később lesz a kezedben?
Ha véletlenül 1-2 ponton múlik, akkor van jelentősége az időpontnak!! Fellebbezés BEADÁSI határideje van megadva, nem a lemondási határidő!! Ha fent lesz az eredmény és úgy fog hiányozni 1 pont hozzá, akkor kell zaklatni az Origot, hogy mivel nem volt fent eredményed, így nem tudtad mit csinálj. Meg ismétlem, akkor is fellebbezheted még a magnót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!