Hogyan kell helyesen használni?
A kérdésem az hogy ha "could" szót használunk akkor muszály meghatározni azt hogy mikor tudtam csinálni valamit?pl
Egyszerű mondatok amik képességet fejeznek ki Jelen időben: Can= TUD,KÉPES valamire
I can read books. Tudok könyveket olvasni.
I can swim in pool. Tudok úszni a medencében.
Múltidőben: Could= TUDOTT vlamit csinálni
I could read books. Tudtam könyveket olvasni. (Muszály meghatározni hogy mikor tudtam? pl:(I could read books. when I seven years old.)Tudtam könyveket olvasni amikor 7 éves voltam.)
I could read books in the school when my mom taught me. Könyveket tudtam az iskolában olvasni amikor megtanított az anyukám.
Lehet hogy nem pontos a magyarra való fordítás de most nem ez a fontos hanem az hogy helyesek Értelmesek e az angol mondatok.
Illetve röviden letudnátok írni hogy mikor használjuk az "to be able to " szerkezetett?
Ha rosszul tudom a Can-t és a Could-t segédigét akkor javítsatok ki. Köszönöm
"muszály meghatározni azt hogy mikor tudtam csinálni valamit"
Nem muszály. Semmi köze, hogy mikor. Vagy ott van vagy nincs.
Szerintem nem fontos megadni, hogy mikor tudtad.
A cannak nincs jövő idejű alakja, de a be able to szerkezettel ki lehet fejezni, hogy képes leszel rá a jövőben. Pl: I will be able to swim. Fogok tudni úszni.
pl. művégtagot felcsatolod és akkor
I'm able to swim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!