Angol tanár szeretnék lenni, mi szükséges hozzá?
Jelenleg 10 osztályba járok, gimnáziumba. Angol tanár szeretnék lenni, de nem tudom, hogy működik. Miből kell érettség/ emelt érettségi... Gondolom a nyelvvizsga az alap, de azon kívül mi kell, hogy működik, mit kell tanulni?
Előre is köszönöm a normális válaszokat :)
16/L
Nem árt az emelt szintű angol és + a nyelvvizsga és hát... én a magyart mondanám még vagy a törit mivel angoltanárnak nem igazán kell a matek.
Ami szükségeltetik egy tanári iskola:)
Angolnak kellett volna születned.
Angoltanár még lehetsz.
Így van, utolsónál a pont: angoltanár lehetsz, angol tanár biztosan nem. A nyelvtudás enyhén szólva fontos, elhivatottság.
De egyébként meg ki megy manapság iskolába a sok olyan gyerek közé aki azért él hogy ne kelljen tanulni, amikor a nyelviskolák meg dugig vannak és ezerszer jobban megfizetik szóval versenyképes tudással bocs de butuska az aki tanárnak megy. - mondom ezt tanárként :) Üdv. :)
Nyelvvizsga nem szükséges, emelt érettségit kérnek angol tanárira - vagy ha másik szakod is nyelv, akkor választhatsz, melyikből teszel emeltet. A szak maga úgy működik, hogy jelenleg osztatlan tanári képzés van: ez azt jelenti, hogy nincs külön alapszak meg mesterszak, hanem egyben van a kettő. Általános iskolai tanár esetén ez 4 év + gyakorlat, középiskolai tanár esetén 5 év+ gyakorlat, de olyat is lehet csinálni, hogy egyik szakod általános, másik középiskolai. Először mindenki a sima osztatlan tanárképzésre jelentkezik, és 3. évben kell eldönteni, hogy általános suliban vagy középsuliban szeretnél tanítani. Addig mindenki ugyanazt tanulja.
Angol szakra annyi a lényeg, hogy minimum egy középszintű tudással rendelkezni kell, de ha megvan az emelt 60%, akkor elvileg ez már megvan. Mégis azt mondom, a legjobb, ha már felsőfokú tudással mész az egyetemre, mert sokkal, de sokkal könnyebb lesz. Első év végén egyetemen van egy ún. alapvizsga (legalábbis nálunk, az ELTE-n, de úgy hallottam, máshol is van ilyesmi), ami felsőfokú szintű - tehát addigra mindenkinek tudnia kell felsőfokon. Egyébként a tanagyag nagy része angol irodalom, töri, politikai kultúra, nyelvészet stb.
Ha bármi kérdésed van, írj rám nyugodtan (másodéves angol-magyar tanáris vagyok :P )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!