Angol B2re szeretnék menni december elején. A tanár azt mondta ahhoz 5ös szint szükséges most 3as vagyok. Mit javasoltok hogy tanuljak?
Elég sok minden összejött. Államvizsga januárban. Szakdolgozat írás, szakmai gyakorlatos beadandó. És ugye meg kell lennie a nyelvvizsgának, mert máshogy nem kapok diplomát.
Tanultam már angolt, csak az a baj, hogy az utóbbi időben nem használtam. És sokat felejtettem.
Hogyan tanuljak rá? Napi hány szót tanuljak meg? Hogy gyakoroljak?
Kicsit elveszettnek érzem magam.
Vettem könyvet, ami B2 szint. A kemény kalap és krumpliorr.. de nagyon sok szó ismeretlen. Szótárazom, azokat a szavakat megtanulom, aztán úgy olvasom el. Így rögzül.
De nagyon sok minden van, és nem tudom, hogy tudnék hatékonyan megtanulni.
Velem is ez volt, régebben tanultam, aztán 5 év kiesett és volt 3-4 hónapom felzárkózni, ezzel sikerült:
Nagyon jó szerintem, témakörök szerint vannak kérdések, kifejtett válaszokkal együtt, minden témakör végén szószedet van (magyar-angol), és minden kis témakör egy viccel kezdődik (nem olyan hú-de, de azért jó pofa :)
én ezt javaslom neked, nem száraz könyv és minden benne van magyarul is!
Ez a ragasztós módszer tetszik:) Köszönöm!
Találtam most egy jó oldalt, [link]
Van nyelvtan, szószedet, meg minden ami kell.
Most bevágom a 999 szót :)
Ragasztok ;)
Köszönöm!
Szóval a 3 hónap nem lehetetlen ha elég elszánt vagyok, és sokat tanulok ugye? Muszáj, hogy meglegyen!!!
Köszönöm szépen!
Az a baj,hogy tanultam, akkor 4es 5ös voltam, de 4 éve szinte semmit nem használtam,és rengeteget felejtettem.
Az van, hogy a könnyebb szövegeket megértem, ha egyszerűen beszélnek hozzám, megértem, de ha egy nyavalyás mondatot kellene összerakni, akkor elvörösödök, bentragad, nem tudom kifejezni magam. Félek attól, hogy nyelvtanilag helytelen, hülyeséget mondok, azon agyalok, hogy vajon jó sorrendben mondom e a szavakat.. :S
Olvasott szövegértés, hallás utáni lekopogom sikerülni szokott. DE még így is nagyon nagyon sok szót meg kell tanulnom.
Igen, ez nagyon jó, hogy egyszerűen fejezzem ki magam.
Vannak tételek, főleg szóbelire.
Csinálj sok magnós gyakorlatot, bbc honlapján van sok ilyen.
Hivatalos levél stílusa, stb, egy tanár nem ártana, aki felkészít, legalább 20 óra, hogy egyáltalán tisztában legyél, mit kérnek. Megtanulsz 999 szót, odamész és megbuksz.
Hát nem csak 999 szót szeretnék megtanulni:) ez egyértelmű, hogy sokkal több kell, meg a nyelvtan meg a kifejezések.
Jóbarátok a kedvencem, majdnem fejből tudom mit mikor mondanak. Azt kellene angolul néznem.
Szerintem megveszem! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!