Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek melyik helyes?...

Szerintetek melyik helyes? (angol)

Figyelt kérdés
First day of school vagy first day at school.
2016. szept. 16. 17:45
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

the first day of school

the first day at school

the first day in school

Ezek mind jók.

2016. szept. 16. 17:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Van valami különbség köztük? Melyiket haszáljuk leginkább?
2016. szept. 16. 18:10
 3/9 anonim válasza:
A first day of school azt jelenti hogy az iskola elsö napja, a masik Kettö pedig azt hogy elsö nap az iskolában, a first day at school az inkabb olyan hogy az elsö iskolanapon, a first day in School pedig h elsö nap az iskolában, konkretan benne.
2016. szept. 16. 18:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. szept. 16. 18:34
 5/9 Vree ***** válasza:

Attól függ, hogy mit akarsz mondani.

a tanév első napja = first day OF school

a gyerek első napja az iskolában (életében bármilyen iskolába, új iskolában, vagy egyszerűen csak új tanévben ahol az ő szemszögét akarod hangsúlyozni) =first day AT school

pl.

September 1 is the first day of school in Hungary.

Mo.-n szeptember elseje a tanév első napja.

I was happy at the end of my first day at school, because I did well and made many friends.

Boldog voltam az első iskolai napom végén, mert jól teljesítettem, és sok barátot is szereztem.

"in school" behelyettesíthető az 'at'-tal és itt most elkezdhetném magyarázni az árnyalatokat de nem értenéd...

Szóval ha valaki "in school" van, az elvileg azt jelenti, hogy tanköteles.

"My son has a job, but my daughter is still in school."

->nem MOST van az iskolában, hanem iskolába JÁR.

De ugazából itt és most hogy in agy at, mindegy.

2016. szept. 16. 18:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Mostmár végképp nem tudom. Ha pl egy fénykép alá szeretném írni, ami a legelső általános iskolai napon készült, de nem konkrétan az iskolában,akkor az of vagy at?
2016. szept. 16. 21:01
 7/9 anonim ***** válasza:

egy fénykép alá

akkor pont mind három jó

2016. szept. 16. 21:49
 8/9 anonim ***** válasza:

(On the) first day of starting school. (The very) first day of the school years.

First day at school.

Ha a kep nem az iskolaban keszult akkor szerintem a te 3 valasztasodbol az "at" a legkozelebbi.

2016. szept. 17. 05:15
 9/9 anonim ***** válasza:
*Illetve, "of"
2016. szept. 17. 05:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!