Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valaki segítene az angol...

Valaki segítene az angol házimban? Köszönöm előre

Figyelt kérdés

1.Form questions in Present Continues

a.)The girls/wear/jeans?

b.)They/drink/your sister?

c.)This go out/this evening?(ez szerintem hibás lett)

d.)Eat/rain/at the moment?

2.Use the present simple on present continues

a.)Jane_______(go) to work by bus.

b.)He________(wear) sunglasses now.

c.)Water_________(boil) at 100Celsius.

d.)He__________(not like) Coca Cola.

3.Form sentences in simple present

a.)We/love/horror movies.

b.)Billy/want/to go home.

c.)You/go/to the gym every day.

d.) She/not finish/her exam.

2016. szept. 13. 21:36
1 2
 11/17 chtt ***** válasza:
93%

Fura, hisz a feladat alapján mindkét igeidőt tanulnotok kellett, csak úgy nem adnak fel ilyesmit... remélhetőleg :)

Örülök, hogy kezded érteni, s fenntartom, amit írtam, ha tudok segíteni, nagyon szívesen, akár javítás, akár magyarázat. Sok sikert az angolhoz! :)

2016. szept. 13. 22:59
 12/17 anonim ***** válasza:
93%

😊 ez aranyos! De 2es nyakatekert mondatai nem hiszem hogy a jó irányba terelik a kérdezőt. És ez semmivel nem rosszabb, mintha óra előtt másolja le a leckét. Amúgy a házi feladatról megegyezik a véleményem Vekerdy -ével. Este fél 10kor házit írni?!

De őszintén becsülöm,h inkább rávezetnéd a megoldásra - tagadhatatlanul többet fejlődne a kérdező 😉!

2016. szept. 13. 23:06
 13/17 chtt ***** válasza:
93%

"Szóval Present Continues-ben a főnèv elè kell egy "are" az ige pedig -ing ragot kap?"

Nem tudom, milyen tankönyvből tanultok, de érdemes lenne előkapnod. Tisztességes tankönyvcsaládnál vagyon nyelvtani összefoglaló... a Prjojecteknél a munkafüzet végiben.

Majdnem. Biztos emlékszel az is/am/are használatára.

+ The girls are wearing jeans.

- The girls aren't wearing jeans.

? Are the girls wearing jeans?

Tehát ha az állító mondatodban are van, azt előre rakod, és kész az eldöntendő (igen/nem) kérdés. Ha "is"

+ It is raining at the moment.

- It isn't raining at the moment.

? Is it raining at the moment?

és igen, az ige -ing ragot kap ebben az igeidőben

I am/you are/he, she, it is/we are/you are/they are + az ige -ing-es alakja a folyamatos jelen képzése

:)

(bocsi az esetleges elgépelésekért, tisztára megbuggyant a gépem:(

2016. szept. 13. 23:07
 14/17 A kérdező kommentje:
Nincs tankönyvünk, ès tanultuk ezeket. A tanár egy tanórán gyorsan elmonda, lediktálta nekünk ezt, (ezèrt van sok elírásom). Nekem pedig nagyon zavaros az egèsz.
2016. szept. 13. 23:14
 15/17 chtt ***** válasza:
94%

Ajaj, bár kilométeres ellenszöveget tudnék írni (23:06), nem írok, mert kb. 99%-ban egyetértek veled, és az az egy százalékocska sem ér semmit este tizenegy után.

Kedves kérdező, én azért nem alszom ilyenkor, mert szerintem nem vagyok teljesen komplett, de ha neked holnap suli... a világ minden kincséért sem cserélnék veled. Hagyd a fenébe az egészet, menj aludni, és ami nem jött össze, írd le valakiről holnap, aztán kérd meg a tanárt, hogy ugyan magyarázza már el, és ha nem teszi, kapj el valakit, akinek megy, hívd meg egy fagyira... ;)

2016. szept. 13. 23:15
 16/17 chtt ***** válasza:
93%

"A tanár egy tanórán gyorsan elmonda, lediktálta nekünk ezt..."

Ilyenkor valahogy sírni szeretnék. Nem vagyok nagy szám, de könyörgöm, ezt nem lediktálni kell, hanem felírni és addig gyakorolni, amíg a fülin nem folik ki az nebulónak... Menj aludni, pihenj. Holnap is hosszú nap lesz.

2016. szept. 13. 23:19
 17/17 anonim ***** válasza:
[link] én mindig innen másolom kia házit asd
2016. szept. 14. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!