Valaki segítene az angol házimban? Köszönöm előre
1.Form questions in Present Continues
a.)The girls/wear/jeans?
b.)They/drink/your sister?
c.)This go out/this evening?(ez szerintem hibás lett)
d.)Eat/rain/at the moment?
2.Use the present simple on present continues
a.)Jane_______(go) to work by bus.
b.)He________(wear) sunglasses now.
c.)Water_________(boil) at 100Celsius.
d.)He__________(not like) Coca Cola.
3.Form sentences in simple present
a.)We/love/horror movies.
b.)Billy/want/to go home.
c.)You/go/to the gym every day.
d.) She/not finish/her exam.
A te megoldásaid?
Szívesen segítünk szerintem többen is, de valamit te is tégy érte.
1.
a.) Are the girls wearing jeans?
b.) Are they drinking your sister? (Holy shit, that's gruesome! Poor girl...)
c.) Ez szerintem is hibás lett.
d.) Are we eating in the rain at the moment?
2.
a.) Jane goes to work by bus.
b.) He is wearing sunglasses now.
c.) Water boils at 100 °C.
d.) He does/is not like Coca Cola.
3.
a.) We love horror movies.
b.) Billy doesn't want to go home.
c.) You don't necessarily have to go to the gym every day.
d.) She can/must/may/might/etc. not finish her exam.
Visszavonom - ne tégy érte semmit, készen kapod a megoldást... (bár úgy tűnik, a kettes valamit azért tud angolul, remélhetőleg te is tudsz annyit, kedves kérdező, hogy meglásd, miért fogja kiszúrni azonnal a tanár, hogy nem te írtad a lecót)
Kedves kettes, először morogtam, hogy ejnye meg bejnye, de végignézve a megoldásaid, ha lehetne, két zöld kezet is adnék. :)
Az 1/d szerintem: Is it raining at the moment? (eat - it elírás lehet).
A 3ast pedig nem kell Ennyire bonyolítani. Nem látom h tagadni kéne. We love horror movies. Billy wants to go home. You go to the gym every Day. She doesn't finish her exam. Bár utolsónál értelmetlen ez az igeidő.
Biztos h 1b is vmi elírás, de arra nincs ötletem.
"Es 2d csak doesn't like lehet."
Lehet az "is not like" is. "He is not like Coca Cola" - nem hasonlít a Coca-Colára.
Jaj, ne, kedves 80%-os, miért kellett tönkrevágni a kettes válaszait. Nyelvtanilag jók voltak (nem is értem, miért pontozták le), és hagyott gondolkodni valót a kérdezőnek is.
1/d - persze, hogy elírás (nagy eséllyel legalábbis) - és? a kettes mondata tökéletes.
A fenyőbe, nem százalékokra hajtok, úgyhogy igenis kimondom (oké, leírom), bosszantó, hogy idejönnek egyesek és másokkal megíratják a lecójukat anélkül, hogy legalább valami minimálisat tennének, legalább megpróbálnák, könyörgöm. Tanár vagyok, boldogan segítek, elmagyarázom, hogy mit miért, ha kell, de kedves 80%-os, vizsgázni is elmész majd a kérdező helyett, az életét is élni fogod helyette. A kutyafülét, bocs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!