Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehet visszarázódni egy...

Hogy lehet visszarázódni egy nyelvbe?

Figyelt kérdés
Az utóbbi másfél évben állandóan angolul kommunikáltam, dolgoztam, léteztem, nem igazán volt lehetőségem használni a francia nyelvet. Most viszont olyan helyre megyek, ahol kizárólag minden franciául fog zajlani, külföldi tanárokkal, diákokkal. Megértem, amit mondanak, írni is úgyahogy megy, bár a nyelvtanom sokat romlott. Viszont megszólalni alig tudok. A legnagyobb baj, hogy angolul jut eszembe minden, nem tudom magam kifejezni, az alap szavak is nehezen jutnak eszembe. Hogyan lehetne ezt felfejleszteni? Nyilván jót fog tenni, hogy állandóan hallani fogom, de szégyellem magam, hogy egy óvodás szintjén fogok kommunikálni. Tud valaki tanácsot adni? Előre is köszönöm!

2016. szept. 11. 09:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Beszélj magadban franciául, és ne aggodj, három nap után újra folyékonyan megy majd, nekem is ez volt.
2016. szept. 11. 09:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Már most kezdj el a lehetö legtöbbet franciául filmet ne´zni, rádiót/tv-t, francia zenéket hallgatni, amikor csak lehet, menjen valami francia szöveg.

Emellett a neten is van egy csomó program, ahol franciát (meg egyéb nyelvet) lehet gyakorolni.

Ha igy felkészülsz, akkor max. 1-2 hét, mire megint a régi szintre kerülsz.

2016. szept. 11. 09:53
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Találsz a neten francia újságokat, folyóiratokat. (Nouvel Obs, Le Monde stb.

Ha van lehetőséged, olvasd HANGOSAN a cikkeket, így a szavak is visszajönnek, és azt is meghallod, hogy milyen a kiejtésed.

Bár ez utóbbi úgyis javul, ha franciák vagy franciául tanulók/tanárok között leszel.

Sok sikert, fog az menni! :)

2016. szept. 11. 10:08
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam. :)

Újságokat folyamatosan olvasok, bár nem hangosan, ezt ki fogom próbálni.

Magamban jól megy a beszéd, de hangosan már kevésbé.

Filmeket szívesen néznék, de nem tudom hol lehet. A feliratosoknak még jobban örülnék, de ha nincs, az sem gond.

Kettes, milyen programokra gondoltál?

2016. szept. 11. 10:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Hallgass francia zenét, nézz musicaleket, filmeket... Próbálj meg magadban franciául narrálni; mit csinálsz épp, mire gondolsz, mit látsz stb. Tölthetsz ki különböző feladatlapokat is, nekem az is használ.
2016. szept. 11. 11:44
 6/7 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is minél többet használd a nyelvet, próbálj magadban franciául fogalmazni, nézz videókat, filmeket, akármit francia nyelven, olvass franciául, stb. Ezzel már sok minden vissza fog jönni, aztán ha franciák között leszel, akkor hamar javulni fogsz, belerázódsz. Sőt, ha gondolod, nagyon szívesen beszélgetek veled franciául én is, akár írásban, akár szóban is személyesen. Én is szeretném úgyis gyakorolni.
2016. szept. 12. 17:22
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
220-al
2016. szept. 12. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!