Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi volt az első könyv, amit...

Csomorkány kérdése:

Mi volt az első könyv, amit angolul olvastatok el?

Figyelt kérdés
Könnyített szövegek nem érdekelnek, ha már lúd, legyen kövér! Viszont eléggé mindenevő vagyok, krimi, sci-fi jöhet. Műszaki szakkönyv kevésbé...

2016. szept. 10. 21:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
A Harry Potter.
2016. szept. 10. 21:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Anton Szandor Lavey: The Satanic Bible

Regény pedig:

Chuck Palahniuk: Lullaby

2016. szept. 10. 21:42
 3/13 anonim válasza:
100%

Szintén Harry Potter, most tartok a 3. résznél.

14/L

2016. szept. 10. 21:46
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

The Saint In New York by Leslie Charteris.

Nem tetszett. :D

Amit ajánlanék, az Dick Francis: The Danger.

Viszont, hátha beleszeretsz, így kezdődik Alistair Macleantól a (magyarul) Kémek a sasfészekben:

The vibrating clangour from the four great piston engines set teeth on edge and made an intolerable

assault on cringing eardrums. The decibel-level, Smith calculated, must have been about that found in a

boiler factory, and one, moreover, that was working on overtime rates, while the shaking cold in that

cramped, instrument-crowded flight-deck was positively Siberian.

2016. szept. 10. 21:49
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Wilbur Smith: Those in Peril

és én szeretem a romantikus könyveket is, Nicholas Sparks: Message In a Bottle, Bend in The Road, The Notebook

Egyszer próbáltam Choelo-t is olvasni, de untam.

2016. szept. 10. 22:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem emlékszem, de ajánlom John Grisham Theodore Boone ifjúsági jogi-krimis sorozatát. NEM könnyített, és nem is nagyon ifjúsági (kb. annyi, hogy egy 8.-os srác a főszereplő, és nem olyan hosszúak, mint egy-egy felnőtt krimi). A szókincse sem túl szakmai zsargon, de nem is "gyerekszáj", teljesen könnyeden olvasható.
2016. szept. 10. 23:02
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Rob Thurman - Madhouse

Ez egy sorozat 3. része, de mivel itthon nem volt túl sikeres nem fordították tovább és ezért próbáltam angolul elolvasni. Azóta a többi részét is elolvastam, hát kissé húzós a nyelvezete. :D Messze van a könnyítettől, sok a szleng benne.

2016. szept. 11. 01:56
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket. A Harry Pottertől félek egy kicsit, mert igen jó a magyar fordítás. Belefutok a durrfarkú szurcsók angol megfelelőjébe, oszt csak peslogok. Hasonló aggályaim támadtak a scifivel is, mert ha fluxuskondenzátor kell az űrhajósoknak a fokozott hullámpotenciál méréséhez, azt nem biztos, hogy világosan átjön :-) Grisham viszont érdekesnek tűnik, de a többit is megnézem.
2016. szept. 11. 06:47
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Oscar Wilde: The Picture of Dorian Gray

Nagyon tetszett. :)

2016. szept. 11. 07:13
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Pride and Prejudice
2016. szept. 11. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!