Ti szoktátok a szüleiteket valamilyen nyelven tanítani?
Az anyám 56 évesen önerőből újból akar angolul tanulni és segítenek is neki amennyit tudok. Letöltöttem tankönyvet és nyelvtani összefoglalót kapott. Emellett ő veszi az 5 perc angol nevű könyvet. Sajnálom a korosztályát, hogy az orosszal így megutáltatták a nyelvel őket és emiatt nem tudnak semmilyen nyelven megtanulni?
25/F
Küldenél linket a könyvhöz?:-)
Velem nem utáltatták meg a nyelvtanulást az orosszal (pár évvel vagyok fiatalabb anyukádnál), gimiben nyelvvizsgáztam németből, viszont kéne az angol. Teljesen igaz, amit első írt, hogy 40 fölött, pláne, ha az ember kiesett a rendszeres, napi tanulásból (meg 1000 más dolga van), sokkal nehezebb nyelvet tanulni. Az is igaz, hogy én magam sem szólalok meg szívesen idegen nyelven, ha nem érzem legalább jónak a kiejtésemet, és nem tudom magam olyan árnyaltan és szabatosan kifejezni, ahogy egyébként gondolkodom. Viszonylag sokat megértek angolból, írott szöveget még inkább, de ha beszélni akarok, először le kell "butítanom", amit mondandó vagyok. A fiamtól szoktam én is kérdezgetni (ő nagyon jó angolból), azt is javasoltam már, hogy iktassunk be olyan napokat, vagy napi egy-egy órát, amikor csak angolul kommunikálunk, ettől viszont húzódozik.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!