Emelt szintű angol érettsegire (B2) milyen könyveket, vagy oldalakat ajánlanátok gyakorlásnak?
Előző vagyok.
Esetleg a szóbelihez a C1-es 1000 kérdés 1000 választ ajánlanám, abból még felsőfokú nyelvvizsgára is tudsz készülni.
Én most emelteztem.
2 dolgot csináltam, írásbelire mondjuk úgy 2-3 hónappal érettségi előtt elkezdtem megcsinálni a feladatsorokat, amikre volt idő. Ez a legjobb gyakorlás, mert így látod a feladattípusokat, levéltémákat, ennél élethűbb teszteket nem igazán találni könyvekben.
Szóbelire pedig az 1000 kérdés-1000 válasz könyvet olvastam el, nem igazán ültem le szavakat tanulni, hanem bonyolultabb szavak minden témakörben előfordultak többször is, így ezek benne maradtak a fejemben, és bővült a szókincsem. Utolsó napokban már csak videókat néztem, hogy ráhangolódjak a nyelvre, esetleg rákerestem egy szóbeli témára,és fejben összeszedtem, hogy miket is tudnék róla mondani.
A suliban ezt a könyvet is használtuk, de a rendes érettségi nehezebb volt, ebben szerintem valamivel könnyebb feladatok vannak:
Szóbelire pedig ez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!