Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan álljak neki angolt...

Hogyan álljak neki angolt tanulni? Fél év alatt a nullarol meddig juthatok?

Figyelt kérdés
2016. aug. 11. 23:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Jó kérdés. Ismeretlenül nem lehet csak álltalánosítani.

Azt tudnod kell, hogy az aki az életét tette fel az angol tanításra, az se tudhat minden szót. Nem is kell valljuk be. Viszont a lényeg az hogy ez hosszú folyamat. Bemutatkozhatsz, útbaigazíthatsz, szavakat ismerhetsz meg, egy kis nyelvtant. Fél év alatt nem sokatfogsz megtanulni, ez a valóság. És a megtanultakat fent is kell tartani.

2016. aug. 12. 06:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Válassz valami vezetőt, akár tanfolyam, akár tankönyv, mert az összevissza kapkodás erőpocsékolás. Egy biztos, hogy akármekkora nyelvtehetségnél is többet számít hosszú távon a vele való foglalkozás óráinak száma.

Keress valakit, aki válaszol kérdésekre, nyesi a vadhajtást, akár tanfolyam, akár magántanár.

Kiegészítésként meg a zene, filmek, stb.

Fél év alatt? Heti átlag 30 órát fogsz rászánni, vagy kéthetente egyszer jut eszedbe, hogy már három hónapja nem láttad a jegyzeteidet?

2016. aug. 12. 11:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Hogy meddig jutsz, rajtad áll, mert ez sok mindentől függ (mennyire veszed komolyan, mennyire jó a nyelvérzéked, milyen nyelveket tanultál korábban, stb.)

Ajánlom neked az 5 perc angol című könyvet Szalai Nórától (Kezdőknek és újrakezdőknek). Nagyon jó könyv, nagyon jól és részletesen elmagyaráz mindent, nyelvtan és szókincs terén is kiemelkedő. Én ennek a könyvnek a segítségével másfél év alatt úgy megtanultam angolul, hogy lazán letettem egy középfokú komplex nyelvvizsgát. Előtte németet tanultam (tudni kell, hogy német után könnyebb megtanulni angolul, mivel a német bonyolultabb, ugyanakkor kis hasonlóságok vannak a két nyelv között).

2016. aug. 12. 11:25
 4/5 anonim ***** válasza:
:)
2018. szept. 11. 12:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Én 2 év alatt egyedül tanultam meg angolul, Szalay Nóra: 5 perc angol című könyvéből. Mindent elmagyaráz érthetően, nagyon jó könyv, munkafüzet is van hozzá. 2 év után le tudtam tenni a középfokú nyelvvizsgát. A barátom külföldi, angolul kommunikálunk, és nem okoz gondot. Nyilván nyelvérzéktől is függ, hogy ki mennyi idő alatt meddig jut.
2018. szept. 11. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!