Hogyan álljak neki angolt tanulni? Fél év alatt a nullarol meddig juthatok?
Jó kérdés. Ismeretlenül nem lehet csak álltalánosítani.
Azt tudnod kell, hogy az aki az életét tette fel az angol tanításra, az se tudhat minden szót. Nem is kell valljuk be. Viszont a lényeg az hogy ez hosszú folyamat. Bemutatkozhatsz, útbaigazíthatsz, szavakat ismerhetsz meg, egy kis nyelvtant. Fél év alatt nem sokatfogsz megtanulni, ez a valóság. És a megtanultakat fent is kell tartani.
Válassz valami vezetőt, akár tanfolyam, akár tankönyv, mert az összevissza kapkodás erőpocsékolás. Egy biztos, hogy akármekkora nyelvtehetségnél is többet számít hosszú távon a vele való foglalkozás óráinak száma.
Keress valakit, aki válaszol kérdésekre, nyesi a vadhajtást, akár tanfolyam, akár magántanár.
Kiegészítésként meg a zene, filmek, stb.
Fél év alatt? Heti átlag 30 órát fogsz rászánni, vagy kéthetente egyszer jut eszedbe, hogy már három hónapja nem láttad a jegyzeteidet?
Hogy meddig jutsz, rajtad áll, mert ez sok mindentől függ (mennyire veszed komolyan, mennyire jó a nyelvérzéked, milyen nyelveket tanultál korábban, stb.)
Ajánlom neked az 5 perc angol című könyvet Szalai Nórától (Kezdőknek és újrakezdőknek). Nagyon jó könyv, nagyon jól és részletesen elmagyaráz mindent, nyelvtan és szókincs terén is kiemelkedő. Én ennek a könyvnek a segítségével másfél év alatt úgy megtanultam angolul, hogy lazán letettem egy középfokú komplex nyelvvizsgát. Előtte németet tanultam (tudni kell, hogy német után könnyebb megtanulni angolul, mivel a német bonyolultabb, ugyanakkor kis hasonlóságok vannak a két nyelv között).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!