Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Olasz nulláról felsőfokra...

Olasz nulláról felsőfokra mennyi idő? Hogyan tudom a lehető leggyorsabban megtanulni?

Figyelt kérdés
Még egy nyelvvizsgára van szükségem, így most elsősorban a nyelvvizsga megszerzése lenne a cél. Milyen technikával tanuljak, és kb. mennyi idővel számoljak?
2016. júl. 5. 11:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Az eszperantó gyorsabb

[link]

2016. júl. 5. 11:21
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedves hogy mondod, már beszélem.
2016. júl. 5. 11:21
 3/13 A kérdező kommentje:
Angolul, németül és eszperantóul már beszélek. Most az olasz a következő célom. De míg az előző 3ból már volt tapasztalatom, olaszból teljesen nulla vagyok.
2016. júl. 5. 11:22
 4/13 anonim ***** válasza:
54%
Úgy kb. öt év, ha nagyon intenzíven tanulsz. Az újlatin nyelveknél imádják felsőfokon az összes nyelvtani nüanszot kikérdezni, amit még az anyanyelvűek se nagyon tudnak.
2016. júl. 5. 11:34
 5/13 A kérdező kommentje:
ÖT ÉV? Szerintem ez kizárt, hogy ilyen sokáig tartson. Neked ennyi ideig tartott? Hogyan tanultál?
2016. júl. 5. 11:35
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

Nem, persze nem öt év... sőt, tanulni sem kell, csak úgy rád ragad.

Nem tudom, minek kérdezel, ha vitatod a választ.

2016. júl. 5. 11:43
 7/13 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem, mert TAPASZTALATOT várok.

Vitatom, mert öt év rengeteg idő.

Szóval szeretném, ha mesélnél, hogy hogyan tanultad, miből, kivel, és milyen intenzitással, hogy öt év kellett?

2016. júl. 5. 11:45
 8/13 anonim ***** válasza:
53%

De persze lehet ámítanunk magunkat, hogy egyesek fél év alatt nyelvvizsgáznak, de a valóság, hogy legtöbben 10 év alatt sem jutnak nyelvvizsgához.

Meg egyáltalán honnan az ötlet, hogy egy nyelvnél meg lehet mondani, mi meddig tart? Az ilyen áltudományos jóslatokat mér nem szokás komolyan venni.

2016. júl. 5. 11:45
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hogy tapasztalatot vársz. Meg egyébként honnan veszed, hogy releváns lenne az én tapasztalatom a Te szempontodból? Különböző emberek vagyunk?

Én kb. fél-egy évig tanultam olaszt, és semmire sem jutottam, ezért mér nem is foglalkozom vele. A feleségem kb. 6-8 év alatt jutott el felsőfokra magántanárral, tanfolyamokkal.

2016. júl. 5. 11:48
 10/13 anonim ***** válasza:
Ahogy itt az utolsó hozzászólásban is látható, relatív, hogy ki mennyit tud rászánni, ki milyen felfogású. Nekem egy nagyon gyenge (60%) középszintű angolról 2 hónap alatt meglett a felsőfokúm, de nekem jó a nyelvérzékem, és 2 hónapig szarás közben is angoloztam. Másnak lehet, hogy ez évekbe telik. Szerintem ha foglalkozol vele kb napi 4 órát intenzíven, akkor 2 év a felső.
2016. júl. 5. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!