Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen szakot válasszak?

Milyen szakot válasszak?

Figyelt kérdés

ziasztok! 18 éves fiú vagyok, idén érettségizem és nem nagyon tudom milyen szakra kellene jelentkeznem, ami számomra jó döntés lenne. Elsősorban Szegedre szeretnék menni, de nem hátrálok meg Pesttől sem. Alkalmazkodni nem nagyon szeretek és szükségem lenne a személyes térre, ezért ha választhatok albérletbe mennék. Reálból nem vagyok valami penge, ezért az számomra kiesett, Jelenleg van egy angol felsőfokú nyelvvizsgám, illetve ebből egy előre hozott közepem. Szeretem az angolt és szívesen foglalkoznék vele még akár angol nyelvű képzésként is, mert terveim közt van, hohy egyetem után külföldön keressek munkát, de anglisztikára nem szeretnék menni mert ott rengeteg az irodalom, illetve ahogy sokan mindják, az anglisztika nem nyelvtanulásra van. Mit gondoltok ennyi adatból milyen szakokat tudnátok ajánlani?(tudom nem sok adat magamról)

(Ui: tisztában vagyok azzal, hohy az angol nyelvű képzések csak költségtérítésesek)

2016. aug. 8. 22:48
 1/4 anonim ***** válasza:
valami szimpla manager, egy jó nyeltudással és kis tehetséggel legjobban kamatoztatható ma egy semmiben nem jó ember számára. fyi angolból mindenki jó szóval keress másik nyelvet is ha élni akarsz vmiből.
2016. aug. 8. 22:55
 2/4 anonim ***** válasza:
A könyvtárra gondoltál már?
2016. aug. 9. 00:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha Szegeden akarsz GM-re menni tudd, hogy az emberek közel 90%-a lemorzsolódik. Theát első válaszóló kommentje csak akkro álja meg a helyét, ha valami felsőoktatási szakképzésre mész, vagy no-name fősulira, mint a Zsigmond Király békásmegyeren.

Amúgy igen, az agol nem előny, hanem elvárás felsőfokon. Második-harmadik nyelv felsőfokon előny.

Szerintem hagyd a felsőoktatást, és menj egyből külföldre. Magyar diplomával amúgy is nehéz lenne kint a szakmádban elhelyezkedni, nulla szakmai tapasztalattal meg lehetetlen. Inkább keres valami képzettséget nem igénylő munkát külföldön, ott az is jól fizet, ha nyugatra mész.

Sajnos nekem is az jön le, hogy a felsőoktatás nem neked való, mert az angoltudás a önmagában még nem szakma ma már, max talán ha tolmács vagy.

2016. aug. 9. 10:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Emmigráljál minnél hamarabb és legyél mondjuk hajószakács.
2016. aug. 9. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!