Pro és kontra az alábbi állításhoz: A nyugdíjasoknak le kellene lépniük, hogy utat adjanak a fiatal generációnak. Van ötlet?
Hogyhogy le kéne lépniük? Marhaság, akármit jelentsen is.
Mondjuk azzal nem értek egyet, hogy ingyen utazhatnak. Ha a diák, akit a szülei tartanak el, fizet, akkor igenis fizessen a saját jövedelemmel rendelkező nyugdíjas is. Akinek ráadásul még csak nem is muszáj buszozgatnia, legfeljebb néhanapján a kórházba, míg a diák nem tehet mást, muszáj valahogy eljutnia az iskolába.
Kedves Fiatal! (nyilván ezért javaslod a lelépést)
Én, és nyugdíjas társaim keményen végig dogoztuk az életünket. Mi szívesen "lelépnénk, ha nyugdíjunk elegendő lenne a tisztességes megélhetéshez. Nem járunk, (legalább is én nem járok) se moziba, se színházba, nem járok nyaralni, pláne nem külföldre. És.. még most is támogatom gyerekeimet, nem sokkal, csak annyival a mit a plusz munkából meg tudok spórolni.. Két felnőtt gyermekem van, hál Istennek nem munkanélküliek, és öt unokám, ők középiskolások. A pénz a normális élethez kel, no meg arra a rohadtul drága gyógyszerre.Sokan közülünk ki sem tudják váltani. És.. kiszámoltad már kedves fiatal mennyi lesz a nyugdíja, egy bujtatott, zsebbe fizető, minimál béren tartott fiatalnak? én igen. 26.000.- ft! elég lesz cigarettára, meg sörre? No ennyi. Van még más is, ha valakinek nem tetszik a válaszom :folyt köv.A Mérnök...
Gondolom a lelépést úgy érted, hogy a munkaerő-piacról.
Szerintem, a nyugdíjasok nem szórakozásból dolgoznak, hanem, mert nem bírnak megélni a nyugdíjukból. Szerintem a nyugdíjkorhatár emelése mindenkinek rossz. A fiataloknak azért mert növeli a munkanélküliséget, az időseknek meg azért mert lassan már alig 1-2 évig élvezhetik a nyugdíjas éveket (miután az egész életüket végigdolgozták). Szerintem azt a rengeteg pénzt amit a munkanélküli segélyre költ az állam, át kéne csoportosítani a nyugdíjjakra, támogatni kéne az öngondoskodást (vagyis, hogy az emberek tegyenek félre a fizetésükből a nyugdíjas évekre) és akkor talán nem kéne tovább emelni a korhatárt, és nem lenne annyi munkanélküli sem. csak az a gond hogy ez ördögi kör, mert amíg nem csökken a munkanélküliség, addig nem lehet a segélyt átcsoportosítani a nyugdíjakra, ezért tovább nő a korhatár és tovább nő a munkanélküliség :(
Előző hozzászólónak írok.
Azthiszem, a munkahelyeken eléggé meghatározó a kor. Nyílván bolti eladónak nem a 70 éves nyugdíjast fogják fölvenni, hanem a 25 éves fiatalt. Nyilván egy tanári állásra nem a 70 éves nyugdíjast fogják felvenni, hanem a 25 éves fiatalt. Persze ezzel nem a tudásukat vagy a tapasztalatukat akarom minősíteni de a világ nem áll meg. Halad az idővel, fejlődik és fejlődik. A boltokba más emberek járnak, hát az eladók is legyenek "olyan" mások. Mások már a mai diákok, hát a tanárok is legyenek "olyan" mások. Nem azt mondom, hogy nincs helyük az idősebbeknek a munkahelyeken de nyílván egy fiatalabb, úgymond "fejlettebb" gondolkodású embernek értékesebb szerepe van, mint egy idősebbnek.
Amit meg a nyugdíjról gondolok. Nyílván kevés... Ezzel én is egyet értek. De aki 50 éven át a minimálbérből élt meg az ne számítson arra, hogy akkor nyugdíjas éveiben dőzsölni fog. Számítson arra, hogy ugyan úgy spórolnia kell mindenre, adott esetben még dolgoznia akkor is. Én nagyszüleim végig dolgozták az életüket keményen. Nekik is mindenféle gyógyszert kell venniük, sajnos kórházba is kell járniuk öregségük végett. És mind ezek mellett semmilyen anyagi gonduk nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!