Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 50 nap alatt francia középfoko...

50 nap alatt francia középfokot lehetséges?

Figyelt kérdés
Naponta 5 órát tudnék rászánni, határidő miatt fontos lenne.. a mai nappal együtt még 52 napom van.

2016. júl. 19. 08:02
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

jaj köszönöm a biztatást!.. a kreatív franciának nekiesek most, 1.5-2 hét múlva augtól pedig folyamatosan (felirattal) filmezek egyet este. Ha bárkinek addig is bármi tanácsa van, szívesen fogadom!!

A kreatív franciát itt gyakori-n találtam, hogy jó a kezdőknek. Egyébként eszperantót már tanultam kb alapfokig hobbiból, remélem ez is előny lesz. Szorgalmas vagyok és jó lenne a pénz is természetesen...

2016. júl. 19. 09:40
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy francia beszélgetőtársat italki.com -on. Használva lehet a leggyorsabban fejlődni.
2016. júl. 19. 09:57
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha írsz valamit, akár gyakorló mondatokat, akár szöveget, lang-8.com-on kijavítják. Az is ingyenes.
2016. júl. 19. 09:58
 14/22 anonim ***** válasza:
77%
A nemetbol egy kicsivel elorebb jutnal.
2016. júl. 19. 11:55
 15/22 anonim ***** válasza:

A "kreatív nyelvtanulás" arra jó, hogy átmenj a vizsgán... de mivel neked tudnod is kellene franciául, inkább Duolingo (kb 2000 szó, aki több mint a kreatívban van, angolról tudod tanulni) vagy Rosetta Stone,ami viszont az időigényesebb, azaz 2-szer több idő legalább mint a Duolingo, és nem leszel készen határidőre.

Szótanuláshoz ajánlom az Ankit és az alább csomagot letölteni.

Leggyakoribb 5000 francia szó: [link]

Az elején a legeslegegyszerűbb szavakkal kezd.

2016. júl. 19. 13:34
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem elvenni akarom a kedved, de nem valószínű, hogy meglesz a nyelvvizsga :/ A francia jóval bonyolultabb, mint egy angol vagy egy német, rengeteg a szabály, még több a kivétel. A kiejtést is újra kell tanulnod. Tipikusan olyan nyelv, aminek le kell ülepednie, ez pedig időigényes.

Én kb 2 év után csináltam B2-es nyelvvizsgát belőle, pedig kéttannyelvű suliban tanultam (heti 20 franciaóra). Ha belevágsz, pár tanács:

- nyelvtanból csak az alapokat tanuld meg, inkább a szókincsre menj rá, hogy tudj beszélni

- tanulj meg kívülről rövid szövegrészleteket - később elő fog jönni!

- beszélj minél többet, keress olyan anyanyelvűt, akivel tudsz élőben/skypeon kommunikálni

- nézz filmeket felirattal - lehetőleg olyat, amiket már láttál, így 100%-ban a nyelvre tudsz koncentrálni

- szavakat mindig névelővel tanuld!

Remélem, segíthettem, írj nyugodtan, ha kérdésed van :) Sok sikert!

2016. júl. 19. 13:36
 17/22 anonim ***** válasza:

egy fél év- év reálisabb cél lenne. az is úgy,hogy közben beszélsz franciákkal .

esetleg keress fel egy tanárt és kérdezd meg tőle, mit javasol. ha később lesz meg a nyelvvizsga,akkor nem kapnál juttatásokat ? én mondjuk egy májusi vizsgaidőpontot tudok elképzelni,akkor már reális,hogy sikerül. vagy ha nagyon sok időd van,akkor akár a téli időszakban is. de most 50 nap múlva..kétlem.

2016. júl. 19. 15:05
 18/22 anonim ***** válasza:

Szia! Küldök egy pár linket, remélem hasznát veszed.

Sok sikert a gyors tanuláshoz.

[link]

[link]

[link]

Igék ragozása

[link]

2016. júl. 20. 11:29
 19/22 anonim ***** válasza:

Párdon, ezen van, hogy hogyan kell kiejteni a francia szavakat.

[link]

2016. júl. 20. 11:32
 20/22 anonim ***** válasza:

Tartalomjegyzék

Kedvedre válogathatsz, melyiket szeretnéd meghallgatni.

[link]

2016. júl. 20. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!