50 nap alatt francia középfokot lehetséges?
jaj köszönöm a biztatást!.. a kreatív franciának nekiesek most, 1.5-2 hét múlva augtól pedig folyamatosan (felirattal) filmezek egyet este. Ha bárkinek addig is bármi tanácsa van, szívesen fogadom!!
A kreatív franciát itt gyakori-n találtam, hogy jó a kezdőknek. Egyébként eszperantót már tanultam kb alapfokig hobbiból, remélem ez is előny lesz. Szorgalmas vagyok és jó lenne a pénz is természetesen...
A "kreatív nyelvtanulás" arra jó, hogy átmenj a vizsgán... de mivel neked tudnod is kellene franciául, inkább Duolingo (kb 2000 szó, aki több mint a kreatívban van, angolról tudod tanulni) vagy Rosetta Stone,ami viszont az időigényesebb, azaz 2-szer több idő legalább mint a Duolingo, és nem leszel készen határidőre.
Szótanuláshoz ajánlom az Ankit és az alább csomagot letölteni.
Leggyakoribb 5000 francia szó: [link]
Az elején a legeslegegyszerűbb szavakkal kezd.
Nem elvenni akarom a kedved, de nem valószínű, hogy meglesz a nyelvvizsga :/ A francia jóval bonyolultabb, mint egy angol vagy egy német, rengeteg a szabály, még több a kivétel. A kiejtést is újra kell tanulnod. Tipikusan olyan nyelv, aminek le kell ülepednie, ez pedig időigényes.
Én kb 2 év után csináltam B2-es nyelvvizsgát belőle, pedig kéttannyelvű suliban tanultam (heti 20 franciaóra). Ha belevágsz, pár tanács:
- nyelvtanból csak az alapokat tanuld meg, inkább a szókincsre menj rá, hogy tudj beszélni
- tanulj meg kívülről rövid szövegrészleteket - később elő fog jönni!
- beszélj minél többet, keress olyan anyanyelvűt, akivel tudsz élőben/skypeon kommunikálni
- nézz filmeket felirattal - lehetőleg olyat, amiket már láttál, így 100%-ban a nyelvre tudsz koncentrálni
- szavakat mindig névelővel tanuld!
Remélem, segíthettem, írj nyugodtan, ha kérdésed van :) Sok sikert!
egy fél év- év reálisabb cél lenne. az is úgy,hogy közben beszélsz franciákkal .
esetleg keress fel egy tanárt és kérdezd meg tőle, mit javasol. ha később lesz meg a nyelvvizsga,akkor nem kapnál juttatásokat ? én mondjuk egy májusi vizsgaidőpontot tudok elképzelni,akkor már reális,hogy sikerül. vagy ha nagyon sok időd van,akkor akár a téli időszakban is. de most 50 nap múlva..kétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!