Japán nyelvtanuló társat és tanácsokat keresek. Valaki?
A napokban újra elkezdtem animézni, és sok gondolkodás után végül eldöntöttem, hogy decemberben el akarok menni nyelvvizsgázni.
Első körben az N5ös szintet céloznám be, nem hiszem, hogy szeptembertől, a szorgalmi időszakban olyan sok időm lenne, hogy megpróbálkozhassak az N4-el.
Már többször tanultam japánul, egyedül is, tanfolyamon is és több magán tanárnál is, de a pénz mindig közbe szólt, így sose jutottam el olyan hú de nagyon sokáig. Viszont az elmúlt 10 év (10 évesen kezdtem el először japánul tanulgatni...) nem tűnt csak úgy el nyomtalanul és ez idő alatt számos tankönyvhöz volt szerencsém, mint például a Genkihez, a Minna no nihongohoz és újdonsült gyűjteményem a Dekiru.
Persze a gépen is elég sok ilyen anyag van, lenne miből tanulni. Ami kérdéses, az a motiváció, de hiszem, hogy ha valaki velem tanulná, sokkal jobban ösztönöznénk egymást, mert lenne bizonyos idő limit. Így is fogom csinálni, de ketten könnyebb.
Úgyhogy hasonló embert keresek, aki nem teljesen az alapokról indulna (tehát nem nézne hatalmas szemekkel egyik-másik kanji láttán, illetve a hiragana-katakana se lenne új neki), és érzi magában az elhatározást, hogy ő decemberben leteszi az első szintet.
Továbbá bárkinek szívesen fogadom a tanácsát, aki egyedül jutott el egy bizonyos szintre.
Ui: a félreértések elkerülése végett tapasztalt vagyok nyelvekből, úgyhogy legyetek szívesek mellőzni az olyan hozzászólásokat, hogy én sose fogok egyedül megtanulni japánul, és hogy milyen lehetetlen.
Első: írtam :)
Második: most érettségiztél? :) Kitartást hozzá, a kulcs az, hogy ne add fel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!