Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Aki azt mondja, hogy az...

Aki azt mondja, hogy az Eszperantó könnyű az valaha tanulta ezt a nyelvet vagy csak azért mondja mert valaki ezt mondta neki?

Figyelt kérdés
3 hónap alatt megtanulható, ki hiszi el?
2016. júl. 3. 21:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Tanárként első dolgom az szokott lenni, hogy tisztázom a "könnyű" és a "könnyebb" közötti különbséget. Az Eszperantó nyelv könnyebb, mint a többi. De annak, aki esetleg most tanul először egy nyelvet például, egyáltalán nem könnyű. Tanulni kell ezt is, mint minden más nyelvet a világon. Viszont hamarabb érhető el vele sikerélmény, és remekül segíthet a későbbiekben más nyelvek megtanulásakor is. :) A hangzását pedig kifejezetten szeretem :) Zenéket, könyveket olvasni nagy élmény így.
2016. júl. 3. 21:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
* kimaradt a "hallgatni" ige :) bocsi
2016. júl. 3. 21:50
 3/12 chtt ***** válasza:
100%

"3 hónap alatt megtanulható, ki hiszi el?"

Én :) (és igen, tanultam, méghozzá az alábbi könyvből - [link] - csak sajnos nem vagyok az az autodidakta típus :( ... és vannak közvetlen ismerőseim (nem ismerőseim ismerőseinek az ismerősei), akik az orosszal, angollal nem boldogultak, de eszperantóból le tudták tenni a vizsgát egy nyár alatt.

2016. júl. 3. 22:59
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is tanítom az eszperantót, de a mi szóhasználatunkból ki van tiltva a "könnyű" szó, mert megtéveszti a hallgatókat, azt az érzést szüli, hogy az eszperantó könnyű, tehát nem is kell tanulni... :-(

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az eszperantót sokkal gyorsabban lehet megtanulni, mint más nyelveket. Reálisan az angol 1000-1500 szükséges tanulási órája helyett középfokra eszperantóval kb. 200-250 tanulási óra alatt lehet eljutni. És ez nagyon nagy különbség, nagy előny!

Az sem mindegy persze, hogy hol tanulsz eszperantóul, de ha beütöd az internetes keresőbe az "eszperantó" szót, elég sok találatot kapsz.

2016. júl. 4. 02:53
 5/12 A kérdező kommentje:
Akkor nekem tényleg nagyon nincs nyelvérzékem, sem nekem sem hét társamnak, akikkel együtt járok. Fél éve tanulom, heti hat órában, otthon naponta átlagban egy órát tanulom. Az ilyen szerencsétleneket, mint mi, miért nem lehet felmenteni ezalól a kötelezettség alól? (diplomához kell) Bocsi, csak nagyon elegem van az egészből. Már pedig el akartam menni nyelvvizsgázni.
2016. júl. 4. 05:33
 6/12 anonim ***** válasza:
88%

#5 Gyenge kifogás, hogy nem megy. Inkább az van, hogy tudatalatt foggal-körömmel védekezel ellene, ezét haladsz nehezebben.

Illetve nem mindegy, hogy akarod is vagy csak szenvedés.

Nem akarásnak nyögés a vége..

2016. júl. 4. 09:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Sok oka lehet.

Például, hogy nem megfelelő módszerrel tanultok (azért egy embernek még lehet nehezebb egy nyelv, de amikor hét embernek nem megy, akkor felmerül a tanár felelőssége is).

2016. júl. 4. 11:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A szabályokat sajnos nem emberekhez igazítják, hanem az embernek kell alkalmazkodni a szabályokhoz. Így nyelvvizsgára mindenképp szükségetek lesz, mert ez a szabály. Enélkül nem adhatják ki.
2016. júl. 4. 11:17
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én budapesti eszperantó szövetségnél tanultam meg egy tanfolyamon 3 hónap alatt eszperantó nyelven. Az írásbeli elsőre sikerült a szóbeli másodjára. Sokat számít a tanár is.
2016. júl. 4. 14:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Az egyszerű és logikus nyelvtani rendszere miatt az eszperantót mindenki meg tudja tanulni, még az is, akinek "nincs nyelvérzéke" – csak a megfelelő GYAKORLÁSI módszert kell hozzá megtalálni.

A tantermi tanfolyamoknál az 1 főre jutó gyakorlási idő erősen korlátozva van, de az internetes tanfolyamok és gyakorlóprogramok virtuális tanárnője végtelen türelmű... :-) A helyedben én kipróbálnám az internetes eszperantó tanfolyamot. Keress rá a neten!

2016. júl. 5. 02:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!