Hogyan legyek jobb angolos mint ő?
Pro:
- hogyan legyek jobb, mint ő
- talán egy picivel jobb, de nem sokkal
- ez engem zavar (!)
- félek, hogy jobb lesz nálam sokkal
- ez versengés
- bizonyítani akarok a tanárunknak
- be szeretném bizonyítani a tanárunknak, hogy én is vagyok olyan jó
Kontra:
- saját magamért csinálom
- el akarok érni egy célt
- nem akarok megfelelni másoknak
Kérlek, legalább magadnak ne hazudj! Most írtam utoljára, mert direkt kérted, hogy ne tegyem, de szerintem az angol mellé beleférne egy kis önismeret is a nyárra. Nem ártana!
Nem boncolgatnak ők se semmit, meg én se, de ellentmondásos kijelentéseket tettél. Most magadnak csinálod vagy a tanárnak?
Egy kis egészséges versengés nem árt, én vagyok a legjobb angolos az osztályban (nyelvvizsga és érettségi pontok alapján, meg úgy általános tényként kezelve az osztályban) és van két másik lány akik szintén nagyon ügyesek. Együtt szoktunk szóbelikre készülni, hárman elmentünk egy csapatversenyre és igen, mindig ott van az a kis versengés, hogy ki hogy teljesít. Most a felsőfokom nem nekem lett a legjobb (csak 85% lett, mert egész évben nem jártam be angolra) de nem küldött padlóra, őszintén gratuláltam a másik csajnak és csókolom, nem ijesztett meg. Ez rendben van. Az, hogy azért csinálsz valamit, hogy nála jobb legyél, az nem. Semerre nem visz, hidd el nekem.
De az dícséretes, hogy jó szeretnél lenni és nem akarsz lemaradni. A sorozatok, filmek tök jók, én azokkal és egy piszok jó tanárral csináltam meg 95%-ra az emeltet meg ilyenek. Nem nagyon tudsz több mindent csinálni, ha tényleg szorgalmasan csinálod ezeket, három hónap alatt szert teszel olyan szókincsre, hallásra és gyakorlatra, ami kell :) Lehet, a tesztekben ügyesebb lesz a lány, de ha olyat akarsz, akkor menj vele az angolos táborba és kész.
De az, hogy szimplán az az ambíció vezérel, hogy jobb legyél mint egy személy, az nem egészséges és nem fejlesztőleg hat a személyiségedre. Az, hogy jobb legyél, mint tegnap voltál, az igen. De mással nem hasonlíthatod össze magad. A mi sulinkban is van egy csaj, akinek két felsőfokúja van, OKTV-re jár angolból meg akármikor lesöpörne ha arról lenne szó, de nem hasonlítom magam hozzá, mert angol nyelvterületen éltek a szüleivel sokáig. Plusz, elég szarul jönnék ki belőle, mert két évvel fiatalabb :) Aranyos csaj, amikor felsőfokoztam ideadott nekem néhány hiányzó tételt.
Nem szabad a versenytársaiddal rosszban lenni egyébként sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!