Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a helyes? + (Indokot)...

Melyik a helyes? + (Indokot) Egyszerű kérdés.

Figyelt kérdés

Nyiss ki egy dobozt.

You open a box.

Open a box.

2016. jún. 13. 19:58
 1/10 chtt ***** válasza:
84%

Open a box.

Milyen indokot vársz? Felszólítani az ige szótári alakjával köll. (Ha meg azt akarod, hogy ne tegye meg, "don't" segédigével kezdesz: Don't open a box.)

You open a box. - kb.: ki szoktál nyitni egy dobozt...

2016. jún. 13. 20:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A felszólító mondatban nincs alany. (Egyébként magyarul se nagyon, nem azt mondjuk, hogy Te nyisd ki a dobozt, legfeljebb akkor, ha nyomatékosítani akarjuk, hogy ő és nem más. Ez előfordulhat angolul is, de igen kevéssé tipikus.)
2016. jún. 13. 20:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tudom elképzelni, ha többen vannak, és előtte rámutatnak az illetőre (de úgy katonai stílusban)

You! Open a box!

Máshol valóban a sima 'Open a box'

2016. jún. 13. 20:25
 4/10 chtt ***** válasza:

:)

Igen, nekem is az a kép jelent meg a szemem előtt, amit a hármas ír, amikor a kettes válaszát elolvastam, és természetesen mindkettő tökéletes. :)

2016. jún. 13. 20:30
 5/10 A kérdező kommentje:
Értem ! Köszönöm szépen!:)
2016. jún. 13. 20:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Jó az első is. Számos példa van rá. Kb azr jelenti

Gyerünk, nyisd ki a dobozod.

You open the box.

You open the boxes.

Pl anyuka mondja a karácsonyfa környékén.

2016. jún. 14. 01:20
 7/10 A kérdező kommentje:

Oké értem:) most már tehát felszólításnál nem teszünk bele 'Is' vagy 'Are' szócskát.

Pl: Play a computer. (játsszál egy számítógépen.)

2016. jún. 14. 07:24
 8/10 A kérdező kommentje:

Vagy: Cook lunch.(főzz ebédet)

Ezek jó pl mondatok? Jól értem..?:D

2016. jún. 14. 07:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Na várj - Az 'is' vagy 'are' szócskáról nem is volt szó. Azok biztos nem kellenek, mert a mondatban már van egy ige, a felszólító módú.

A példamondataid jók. Valóban annyiról van szó, hogy az ige felszólító alakja kell, utána meg az hogy mire vonatkozik.

2016. jún. 15. 00:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Go play on the computer.
2016. jún. 15. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!