Diploma megszerzéséhez ugyebár szükség van egy középfokú "C" típusú nyelvvizsgára. Már majdnem mindenhol kikötés az, h. EU nyelvből (eszperantó, lovári kilőve) de mi a helyzet a JELNYELVvel?
Én is köszönöm a visszajelzést. Sajnos rég voltam egyetemista, és nem is érintett annak idején a dolog, ezért nem értek a témához. Nem tudom pontosan, mennyire köti az egyetemet a saját maga által leírt Szabályzat kétértelműség esetén. Csak arra gondoltam, hogy ha számít a dolog, érdemes lehet szakembert megkérdezni (akár az egyetemen belül, akár saját jogász szakértőt).
Az is lehet, hogy tévedtem, és az egyetemet még fogalmazási pontatlanság esetén sem nem köti semmi, hogy a számodra kedvezőbb értelmezést kövesse. Szóval ezt nem tudom, csak arra gondoltam, hogy érdemes lehet utánanézni.
Mindenesetre sok sikert kívánok Neked.
Én az amerikai jelnyelvbe kezdtem bele. (Azért abba, mert azt otthon gépnél is el lehet kezdeni, olyan sok anyag van feltéve a netre ingyen). Nagyon tetszik, sajnálom is, hogy nem kezdtem korábban.
mármint persze magyar jelnyelv szótárat találtam a hallatlan.hu-n, de folytonos élőbeszédre és nyelvtanra több amerikai anyagot találtam online. Egyelőre ezt kezdem, hogy legalább a jellegével tisztában legyek, tanfolyamra most nem tudok járni.
Köszönöm, én is sok sikert kívánok neked az amerikai jelnyelv elsajátításához!
Egyébként már elkezdtem a német alapfokú nyelvvizsga tanfolyamot, ami után megpróbálkozom a középfokkal is, jó lenne, ha sikerülne, de a jelnyelvet is el akarom sajátítani ezek után..
Köszööm még egyszer! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!