Mennyi időbe telhet eljutni az alapfokról a középfokra? Az aktív nyelvtudásra gondolok elsősorban.
hány hónap, esetleg év(?) lehet míg a beszélt alapfokról eljuthatok a beszélt közép szintig?
Naponta kb. 1-1,5 órát foglalkozok a nyelvtanulással és 10 új szót tanulok meg.
Az segít, ha hangosan felolvasom a szöveget és nem magam találom ki a mondatokat?
10 új szó? Ne röhögtess már. Napi 1-2 óra az jó, de 10 szó? Azért a középfok nem egy 2000-es szókincsből áll...
A szöveget meg ne magadtól találd ki, hangosan sincs értelme felolvasni, max tanárnak, hanem fordítsd le, az új szavakat szótárazd ki.
Kedves 2. Örülök, hogy megnevettettelek.
A napi 10 szó kevés lenne? Nézzük, nem kezdő szintről indulok, tehát van némi szókincsem és ha ehhez hozzáadjuk, hogy a 10 szó 1 év alatt 3650, akkor az hol 2000?
De, mindezek ellenére örülök, hogy válaszoltatok.
Köszi mindenkinek.
2. vagyok
Nem érted. Úgysem fogs napotna 10 új szót leülni megtanulni mert 1ik nap vagy elfeeljted, vagy nem lesz hozzá erős/kedved, beteg leszel, stb. NE mondd, hogy nem így lesz, mert azt nem hsizem el. Másik, ha egyszer már középfokra akarsz készülni, miért nem Csinálod normálisan? Napi 10 szó, ehh... Hetente 1-200 szó már érne valamit, persze rendszeres ismétléssel, mert úgy sem fogsz eljutni középfokra, ha csak szavakat magolsz. Inkább kezdj el valamit fordítani meg angol anyanyelvűeekel beszélgetni, hogy használd is a szavakat.
Értem én.
Amit írtam az csak egy része a módszernek, ahogy tanulom, gyakorlom a nyelvet, Persze, hogy fordítok, enélkül nem is lenne értelme.
A kérdésben az van, hogy "az segít-e...".
Érted? :)
Te hogyan tanultad/od a szavakat? Komolyan kérdezem.
Nekem ez a 10 szó naponta tartható, már 3 hete nyomatom a fejembe. De a TE hatásodra felemelem 14-re. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!