Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi időbe telhet eljutni...

Mennyi időbe telhet eljutni az alapfokról a középfokra? Az aktív nyelvtudásra gondolok elsősorban.

Figyelt kérdés

hány hónap, esetleg év(?) lehet míg a beszélt alapfokról eljuthatok a beszélt közép szintig?

Naponta kb. 1-1,5 órát foglalkozok a nyelvtanulással és 10 új szót tanulok meg.

Az segít, ha hangosan felolvasom a szöveget és nem magam találom ki a mondatokat?

2010. ápr. 9. 22:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Egy év alatt biztos.
2010. ápr. 9. 22:54
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

10 új szó? Ne röhögtess már. Napi 1-2 óra az jó, de 10 szó? Azért a középfok nem egy 2000-es szókincsből áll...

A szöveget meg ne magadtól találd ki, hangosan sincs értelme felolvasni, max tanárnak, hanem fordítsd le, az új szavakat szótárazd ki.

2010. ápr. 10. 01:49
 3/7 anonim ***** válasza:
nézz angol filmet, angol felirattal. nekem ez segített nagyon sokat. meg még anno érdekelt, hogy miről szólnak azok az angol nyelvű gagyipoppunk zenék, amiket akkor szerettem, és nézegettem a dalszövegeket, lefordítottam, és ezzel is egy csomót tanultam. hajrá.
2010. ápr. 10. 11:14
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves 2. Örülök, hogy megnevettettelek.

A napi 10 szó kevés lenne? Nézzük, nem kezdő szintről indulok, tehát van némi szókincsem és ha ehhez hozzáadjuk, hogy a 10 szó 1 év alatt 3650, akkor az hol 2000?

De, mindezek ellenére örülök, hogy válaszoltatok.

Köszi mindenkinek.

2010. ápr. 10. 13:44
 5/7 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Nem érted. Úgysem fogs napotna 10 új szót leülni megtanulni mert 1ik nap vagy elfeeljted, vagy nem lesz hozzá erős/kedved, beteg leszel, stb. NE mondd, hogy nem így lesz, mert azt nem hsizem el. Másik, ha egyszer már középfokra akarsz készülni, miért nem Csinálod normálisan? Napi 10 szó, ehh... Hetente 1-200 szó már érne valamit, persze rendszeres ismétléssel, mert úgy sem fogsz eljutni középfokra, ha csak szavakat magolsz. Inkább kezdj el valamit fordítani meg angol anyanyelvűeekel beszélgetni, hogy használd is a szavakat.

2010. ápr. 10. 13:50
 6/7 A kérdező kommentje:

Értem én.

Amit írtam az csak egy része a módszernek, ahogy tanulom, gyakorlom a nyelvet, Persze, hogy fordítok, enélkül nem is lenne értelme.

A kérdésben az van, hogy "az segít-e...".

Érted? :)

Te hogyan tanultad/od a szavakat? Komolyan kérdezem.

Nekem ez a 10 szó naponta tartható, már 3 hete nyomatom a fejembe. De a TE hatásodra felemelem 14-re. :))

2010. ápr. 10. 14:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Heti 4 angolóra, alkalmanként cirka 40-50 szó, ha a tanár még éppen nem vadult be... :) Hét elején szódolgozat.
2010. ápr. 10. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!