Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Otthon, autodidakta módon,...

Otthon, autodidakta módon, mennyi idő alatt tudnék eljutni német nyelvből középszintű nyelvtudásra? 25L

Figyelt kérdés
Nem kell dolgoznom,se iskolába járnom.Totális időm van,amit kitudnék használni német nyelvtanulásra.Látástól vakulásig tudnék német szavakat magolni és nyelvtanozni.Esetleg jó német nyelvtan könyveket is ajánlhatna valaki nekem,a középfokhoz.Gimiben tanultam egy kis németet,de az sajna az alapfokra sem volt elegendő.Nem tök hülyén állok azért ennek neki.25L
2011. márc. 7. 08:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Elméletileg 700-800 munkaóra. Nem az a kérdés, hogy hol tanulod vagy kitől, hanem az az érdekesebb, hogy milyen módszerrel.

Vedd meg a középiskolás nyelvtankönyvet, vegyél egy kezdő tankönyvet is. A kezdő tankönyv végére érve elvileg abban a helyzetben leszel, hogy elkezdheted az önálló nyelvtanulást, amelynek lényege a sok-sok olvasás, sok-sok fordítási gyakorlat (ez utóbbiban segíthet egy nyelvvizsgakönyv, amiben bonyolult mondatfordítási gyakorlatok vannak), valamint az eredeti nyelvű tévézés, rádiózás. Emellett folyamatosan szavakat is kell magolni. Végül nem árt gyakorolni a nyelvet, amire az internet ugyanolyan korlátlan lehetőségeket nyújt, mint az olvasásra.

Ha tudsz angolul, ingyenes és jó kezdőcsomag az FSI tanfolyama.

2011. márc. 7. 22:47
 2/2 anonim válasza:
Az egyik legjobb tanár a tv. Töltsd le a kedvenc filmjeid németül, írd ki dvd-re, és német felirattal nézd. Javul a "német hallásod", a szókincsed, megtanulhatsz új szószerkezeteket. Nekem rengeteget segített.
2011. márc. 22. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!