Alapfokról mennyi idő alatt lehet németül megtanulni középfokon?
Milyen nyelveket ismersz?
Hm... A kérdés nem egyszerű. Attól függ, milyen a nyelvérzéked (ti. kitartásod, érdeklődésed, legfontosabb: szókincsed), mert szerintem inkább az döntő ilyen nyelveknél. Ha jó a nyelvérzéked, szerintem olyan nagy költekezésbe ne kezdj bele, mert ha ugyanott fogsz nyelvvizsgázni, akkor a tételek is ugyanolyanok lesznek, és így nem mégy el a drága idő, nem mellesleg pénz.
Én tanárhoz jártam, heti 2x2 óra. A nyelvtanom katasztrófa volt, a szókincsem közel B2, 3 hónapig jártam hozzá, majd meglett a szakmai B2-m. Gyakorolni nem gyakoroltam mást, csak a felkészítőkönyvemet csináltam végig és hetente váltottam 1-2 rövidebb e-mail-t pár német levelezőpartnerrel. Nem olvastam német cikkeket, nem igazán kötött le a német tv/film sem.
beszélni nem mertem (azt hittem), de a vizsgán alig bírtam befogni a számat, úgy belejöttem :D
mondjuk én 20 éves voltam.
Szerettem leveleket írni, de ha vmit nem tudtam, sokszor lusta voltam megnézni a szótárban :S
Tehát én nem voltam az a túl szorgalmas, álom nyelvtanuló a tanárom számára, mégsem hoztam szégyenbe :)
Angolból ellentét. Alapfokról kezdtem, 2 tanfolyammal eljutottam a középfok szintjére. Imádtam leveleket, fogalmazásokat írni (nem is volt sok hibám, ment a nyelvtan). Szavakat tanulni nem nagyon szerettem, de valahogy rögződtek a fontosabb kifejezések :) mindig minden leckét megcsinálta, még többet is, olvastam mindenféle könnyebb szöveget, levelezgettem...
Heti 2x2 magántanárral, és mégsem sikerült elsőre a szakmai középfokúm :(
A napokban próbálom újra, remélem nagyobb sikerrel járok :) Szorítsatok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!