Origo nyelvvizsga ennyire nehéz lenne?
Kedves kérdező!
Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy a Nagy Origó Vizsgakönyvet - bár címe erre utal - nem a mi vizsgafejlesztőink írták. Több esetben jóval nehezebb feladatok vannak benne a valós vizsgafeladatoknál, így vizsgarendszerünk megismeréséhez semmiképpen sem javasoljuk.
Az Akadémiai Kiadó gondozza azokat a könyveket, amelyeket a mi vizsgáztatóink írtak, és olyan feladatokat tartalmaznak, amelyek nem olyan régen még "éles" nyelvvizsgán szerepeltek. Javasoljuk, hogy a kiadó oldalán, a www.akkrt.hu-n nézz utána ezeknek ;)
Üdvözlettel:
Origó-csapat
Hát azért az utolsó hozzászólónak csak részben van igaza, ugyanis az origo is tud baromi nehéz b2-es vizsgákat készíteni. Megértem a problémád, nekem ugyanez volt a bajom, de én még tavaly megcsináltam. Kinyitottam ezt a könyvet, de többször megnéztem, hogy mégis mit olvasok, mert igencsak nehéz feladatok voltak benne. Talán a hallgatás nem volt annyira nagyon gáz, de szövegértésben esetleg 2-3 volt számomra teljesen érthető. De volt olyan is, ami horror, és a levelek között is olyan, amitől téptem a hajam.
A kérdésedre válaszolva szerintem 1 hónap alatt fel tudsz készülni napi 4-5 óra tanulás mellett, persze kell némi alapodnak lenni. Nekem kettő hónap alatt sikerült, ebből a könyvből tanultam, és nekem még volt teszt is. Ez a könyv azért jó, mert, ha ezeket végignyálazod már nem érhet nagy meglepetés vizsgán.
Egyébként szerintem a fordításnál nem arra kíváncsiak, hogy mindent szóról szóra tudj, hanem nagyjából értsd miről van szó.
Kedves utolsó válaszoló!
Természetesen tudjuk, hogy van, aki számára nehéznek bizonyul a vizsga, de ez minden szinten így van. Van, akinek a nyelvtudása nem elegendő még, másnak a vizsgaszituáció okoz gondot, de tudatos felkészüléssel mindenki elérhet arra a szintre, hogy utólag visszagondolva azt mondhassa: "Ez nem is volt olyan vészes!" :)
Mi az előző válaszunkban elsősorban a Nagy Origó Vizsgakönyvvel kapcsolatos álláspontunkat szerettük volna megírni, mert tudjuk, hogy sokakat megtéveszt, ha nem is mindig a nehézsége, akkor a szókincse, a mintafordításai, stb.
További eredményes felkészülést kívánunk mindenkinek, és persze sok sikeres vizsgát! :)
Üdvözlettel:
Az Origó Nyelvvizsga csapata
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!