Elorehozott erettsegi?
Olvastam olyat hogy a nyelvi erettsegiket elore lehet hozni, meg azt is hogy csak a majus-juniusi vizsgaudoszakban. Ez igaz?
Szeretnek egy olyan nyelvbol erettsegit tenni amit iskolan kivul tanulok es az iskolaban sem oktatjak.
Az lehetseges lenne hogy az oktoberi vizsgaszezonban letennem a kozepszintet es nem kellene vele meg egy evet varnom? Most 10es vagyok akkor 11es leszek.
Elore koszonom:)
Ha jól értettem akkor te olyanból szeretnél érettségizni amire a te,saját iskoladban nem kapsz jegyet.Na most ez nem tudom hogy működik,de szerintem 2 év végi jegy kell ahoz hogy te le tudj 3rettségizni valamiből.
Ilyen pl az infó hogyha te most szerettel volna erettsegizni akkor neked osztalyozo vizsgat kell tenned ,mert 2 év vegi jegy kell.
De nem vagyok benne biztos
Remelem segitettem
Igen, ezzel tisztaban voltam, hogy kell osztalyozo.
A kerdes az lenne, hogy tehetek e olyan targybol az oktoberi szezonban elorehozott erettsegit amit az iskolaban nem tanulok es meg raadasul nem is tanitanak?
Nem két év anyagából kell osztályozó vizsga. Amennyi a te iskoládban elő van írva. (Mondjuk 2. idegen nyelvre.) Ha nincs olyan szakos tanár, akkor vendégtanulóként másik iskolában.
Októberben semmiből nincs előrehozott.
A második felét igen rosszul tudod.
Esetleg azzal kevered össze, hogy ha olyat választ, aminek a tanulását már befejezte, ami jelenleg az informatika, akkor nem kell osztályozóvizsga az előrehozotthoz, mert már megvan a szükséges osztályzata.
Először is keress egy olyan iskolát, ahol oktatják az adott tárgyat! Írj - vagy ha kiskorú vagy írass a szüleiddel - a jelenlegi iskolaigazgatódnak egy kérvényt, hogy vendégtanulói jogviszonyt szeretnél annál az iskolánál, hogy letehesd az érettségit! Az ő feladata, hogy felvegye a kapcsolatot az adott iskolával. Aztán annál az iskolánál kell letenned az osztályozóvizsgákat, és az érettségit is ők állítják ki!
(Másik - elvileg logikus - lehetőség, hogy kifizeted, mert olyankor nem kell osztályozóvizsga, de ez (elsősorban) azokra vonatkozik, akiknek már nincs tanulói jogviszonyuk. Ilyenkor a kormányhivatalban kell jelentkezni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!