Hogy is van az Angol Nyelvtanban ez a Would Rather?
Van az az angol kifejezés, hoyg 'would rather'. Ezt azt, jelenti, hogy 'inkább'. pl.
I'd rather travel by train - inkább vonattal utazom. (jelen)
I'd rather have travelled by train. - Ebbe nem vagyok biztos, de szerintem azt jelenti, hogy: 'Inkább vonattal utaztam volna (azaz nem történt meg a cselekvés).
Ha ez igaz, hogy a fenti azt jelenti, hogy volna, akkor hogy mondom azt, hogy 'inkább vonattal utaztam' (tehát megtörtént a cselekvés).
Szóval erre lennék kíváncsi, hogy hogyan mondom would rather-rel, hogy: 'inkább vonattal utaztam.'
JELEN
I'd rather travel by train.
I'd rather YOU traveled by train - ha nem I van akkor múlba kell tenni bár jelent jelent
MÚLTBAN
I'd rather have traveled by train.
I'd rather YOU have traveled by train.
"I'd rather YOU have traveled by train."
- Mármint "... had travelled....".
Igen, múlt időben, ha I would rather YOU-van, akkor HAD + 3. alak. Tehát
I'd rather you had travelled by train. - ez a múlt.
De most arra lennék kíváncsi, hogy hogy fordítom a 'I'd rather have travelled by train'-t. 'inkább vonattal utaztam', vagy 'inkább vonattal utaztam volna' ?
Inkább egyszerűbben kérdezem: Hogyan fordítjátok a következő két mondatot a 'would rather' segítségével?
'Nyáron mentem Miskolcra, de busszal nem akartam oda elmenni, ezért inkább vonattal utaztam.'
'Szörnyű volt az utazásom Miskolcra busszal, inkább vonattal utaztam volna.'
I've visited Miskolc in the summer, but I didn't want to take the bus, so I chose the train over it.
My trip to Miskolc was awful, I would have rather travelled by train.
Nem, arra a 'would have rather' nem jó, mert az azt fejezi ki, hogy nem következett be.
I would have rather taken the train. - Mentem volna vonattal inkább. (de ez nem történt meg, most bánom)
A 'should not have'-el:
I shouldn't have taken the train. - Nem kellett volna vonattal mennem. (megtörtént és bánom)
Instead:
I took the train instead of the bus. - Vonattal mentem, busz helyett.
I should have taken the train instead of the bus. - Vonattal kellett volna mennem busz helyett. (tehát busszal mentem, most bánom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!